Cum trebuie sa iti faci rugaciunea de seara!

Rugaciunea de seara este cea mai importanta pentru crestini. Este momentul in care credinciosii lasa deoparte grijile zilei pentru o noapte linistita.

Author: C.L. luni 05 februarie 2018 , 15:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rugaciunea de seara trebuie facuta dupa un anumit ritual, spun preotii, care ii sfatuiesc pe crestini sa se pregateasca inainte de a o rosti.

Rugaciunea de seara este o ruga de multumire pentru cate ne-a dat Dumnezeu in ziua care s-a incheiat si una de pocainta.
Nu orice savarsire a rugaciunii este rugaciune adevarata.

A sta inaintea icoanei intr-o biserica sau acasa si a face metanii nu este rugaciune, ci doar ceva ce tine de rugaciune. Ea apare atunci cand apare si evlavia.


Cum spun preotii ca trebuie sa te pregatesti de rugaciunea de seara

- Inainte de a incepe sa rostesti rugaciunea, stai un pic si limpezeste-ti gandurile, incearca sa te rupi de tot ceea ce este lumesc

- Dupa ce ti-ai linistit sufletul si e pregatit pentru rugaciune, aseaza-te in fata icoanei si fa cateva metanii

- Apoi spune rugaciunile.

Pe portalul Bisericii Sf Vineri poti afla care sunt rugaciunile ce trebuie rostite seara. Spune-le fara graba, patrunzand in miezul fiecarui cuvant. Daca vei gandi si vei simti fiecare vers al rugaciunii, vei avea o rugaciune de seara adevarata.

- Incheie rugaciunea de seara cu metanii si apoi aseaza-te in pat. Inainte de a pune capul pe perna fa deasupra acesteia o cruce mare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si