Cum votează prin corespondență românii din diaspora la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

AEP transmite un video alegătorilor români care au optat pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare din 6 decembrie pe adresele de e-mail furnizate la înregistrare.

Alina Raducu, miercuri 02 decembrie 2020 , 17:15

Cum votează prin corespondență românii din diaspora la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie
Cum votează prin corespondență românii din diaspora la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alegătorii trebuie să citească instrucțiunile primite în plic și să vizioneze clipul înainte de a-și exprima opțiunea de vot

Deasemenea, în contextul intrării în vigoare a noilor prevederi referitoare la măsurile de sănătate publică pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 (Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 1850/157/2020), AEP a realizat un clip video de informare pe această temă, destinat alegătorilor și a competitorilor electorali care vor participa la alegerile din data de 6 decembrie 2020.

Joi, 3 decembrie, este ultimul termen până la care plicurile cu votul românilor din străinătate trebuie să ajungă la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, cele care vor veni după această dată fiind considerate nule.

Cele mai multe cereri pentru votul prin corespondenţă au venit de la românii din Marea Britanie – 9.226, Germania – 5.773, Italia – 3.378, Spania – 3.338, Franţa – 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda.

Citeste si: Află care este este secția ta de votare, unde poți vota la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Câți cetățeni români cu drept de vot cu domiciliul în străinătate s-au înscris în Registrul electoral?

Un număr de 737.828 de cetăţeni români cu drept de vot cu domiciliul în străinătate (inclusiv cei care vor împlini 18 ani pe 6 decembrie) sunt înscrişi în Registrul electoral, potrivit unei informări a AEP din 18 septembrie.

Pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie au fost tipărite 71.016 buletine de vot – 35.508 pentru Senat şi 35.508 pentru Camera Deputaţilor.

 

Confirmarea votului vine prin e-mail de la AEP, după 3 decembrie Dacă plicul trimis de alegător va ajunge în termenul prevăzut de lege la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, acesta va primi o notificare în acest sens de la Autoritatea Electorală Permanentă, pe e-mail, după data de 3 decembrie, prin care i se va comunica faptul că documentele trimise au fost recepţionate şi că şi-a exercitat dreptul de vot. Dacă alegătorul nu primeşte de la AEP o astfel de informare, acesta va putea vota la orice secţie organizată în străinătate.

Perioada de înscriere ca alegător prin corespondenţă a expirat pe 22 octombrie.

Citeste si: Italia va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 gratuită la începutul lui 2021


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Petre Roman, detalii incredibile despre divorțul de Mioara Roman. Fostul premier a spus... Petre Roman, detalii incredibile despre divorțul de Mioara Roman. Fostul premier a spus adevărul la „40 de întrebări cu Denise Rifai”
demamici.ro
O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a... O fetiță de 10 a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok. „Jocul fularului” a lăsat-o fără viață sub ochii surorii mai mici | Demamici.ro
b1.ro
Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile... Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav
monitorulcj.ro
Video. Accident filmat live pe o stradă din Cluj-Napoca Video. Accident filmat live pe o stradă din Cluj-Napoca
infoactual.ro
Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele... Alimente pentru o siluetă de invidiat. Ce trebuie să mănânci ca să topești kilogramele în plus
infoactual.ro
Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă Bun venit la Washington, Champ și Major! Câinii lui Joe Biden au ajuns la Casa Albă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si