Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 13 mai 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, luni, 13 mai 2024

Euro- 4.9765 lei

Dolar american- 4.6156 lei

Lira sterlină- 5.7819 lei

Franc elvețian- 5.0892 lei

Gramul de aur- 347.3272 lei

Citește și: Vești bune! Poștașii vor începe distribuirea deciziilor de pensionare. Marius Budăi, anunțul momentului

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

moneda euro

Vezi cum evoluează euro în prima zi a săptămânii, consultând cursul valutar BNR pentru 13 mai 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 13 mai 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9756 lei, după ce a crescut cu +0.03%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6134 lei, după o scădere cu -0.02%.

Pe 13 mai 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 351,8267 lei.

BNR a lansat o monedă din argint și una din tombac cuprat cu tema „20 de ani de la aderarea României la NATO”

Încă de la finalul lunii aprilie, de pe data de 29 aprilie, Banca Națională a României a lansat o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema „20 de ani de la aderarea României la NATO”.

Pe aversul monedei din argint este prezentat Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, înscripția în arc de cerc „România”, valoarea nominală de 10 lei, stema României și anul de emiziune (2024).

Pe aversul monedei din tombac cuprat este prezentat Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc „România”, valoarea nominală de 1 leu, stema României și anul de emisiune (2024).

Cele două monede au revers comun. Acesta redau sigla NATO, inscripțiile „Aderarea României la NATO” și anul aderării României la NATO (2004).

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat o lege controversată. Scapi basma curată dacă furi mai puțin de 1 milion de euro din taxe și impozite

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

monede bnr 20 de ani de la aderarea romaniei la nato

Pe 29 aprilie, Banca Națională a României a lansat o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema „20 de ani de la aderarea României la NATO”.

[Sursa foto: BNR]

BNR a precizat că monedele din argint și monedele din tombac cuprat sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 de lei, exclusiv TVA, iar prețul pentru moneda din tombac cuprat este de 170 de lei, exclusiv TVA. Ambele monede vin alături de certificatul de autenticitate.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar cel pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese.

„Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României”

, mai precizează BNR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si