Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 22 mai 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar. Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR în ziua de marți, 22 mai 2024

Euro- 4.9745 lei

Dolar american- 4.5878 lei

Lira sterlină- 5.8379

lei

Franc elvețian- 50225 lei

Miercuri, 22 mai 2024, cursul EURO este în continuare în ușoară scădere, la fel ca în celelalte zile ale acestei săptămâni. Pe de altă parte, cursul dolarului american(USD) a crescut în comparație cu ultimele zile.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

În data de 22 mai 2024, potrivit cursului actualizat la zi și publicat de către Banca Națională a României, gramul de aur(XAU) a cunoscut o apreciere. Prin urmare, dacă pe 21 mai un gram de aur valora 355,5761lei, astăzi același gram se vinde cu 356,2719 lei.

Citește și: Un minister din România angajează pe loc 3.800 de tineri. Salariile nete pornesc de la 4.400 lei, plus alte beneficii

curs valutar, curs bnr euro, curs bnr la zi

Evoluția monedelor internaționale pe 21 mai 2024

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: VIDEO România ar putea intra pe piața blindatelor moderne! Mașina de luptă Redback ar putea fi construită în țara noastră

Potrivit analiștilor economici, economia mondială va trece prin schimbări considerabile în următorii ani, cursul valutar fiind unul dintre indicatorii cei mai sensibili ai acestora. Având în vedere cursul EURO-LEU, trebuie luate în calcul mai multe variabile care pot influența această dinamică.

Există mai multe cauze ale devalorizării leului românesc pe parcursul anului curent. Iată care sunt cele mai importante cauze ale acestui fenomen financiar: Impactul Războiului din Ucraina și Politica Monetară și Reformele Băncii Naționale a României (BNR), potrivit evz.ro.

Specialiștii în economie spun că schimbările foarte bruște de ordin valutar pe piața mondială au un impact semnificativ asupra tuturor statelor și, prin urmare, și asupra vieții de zi cu zi a oamenilor.

curs valutar, curs bnr euro, curs bnr la zi

Curs valutar actualizat 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si