VIDEO - Cutremurul din Turcia i-a distrus și pe românii stabiliți acolo. Imagini cu dezastrul

Dezastrul din Turcia a fost trăit cu groază și de românii care trăiesc de o viață acolo. Casele, bunurile și tot ce au agonisit ani întregi peste hotare, le-a fost furat de seism în doar câteva minute. Echipa Știrilor Kanal D a stat de vorbă cu o familie de conaționali care trăiesc acum cu spaimă și frică, iar somnul pentru ei a devenit un lux. De mai bine de o săptămână, bieții oameni abia dacă mai pun geană pe geană de teamă să nu fie din nou surprinși de un dezastru din care să nu mai poată scăpa cu viață.

Author: Maria Stiuca miercuri 15 februarie 2023 , 19:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ora la care s-a întâmplat si ceasul rămas la 4 și 17 minute... uitați, ceasul rămas...”

Ora la care timpul s-a oprit în loc.

Minutul care avea să schimbe brusc milioane de destine. Un moment care i-a zguduit din temelii și viața Geaninei și a familiei sale. Însă, ei au fost printre cei norocoși... chiar dacă apartamentul căruia i-au spus cândva ,,acasă" este acum o ruină.

Românii stabiliți în Turcia- devastați din cauza cutremurului

„Mulți și-au pierdut familii, case... Eu mă simt fericită că am putut scăpa și că suntem toți aici, împreună”.
Familia Geaninei este printre putinele in care tragedia nu a lovit crunt. Și deși pierderea lor este doar una materiala... trauma este încă vie

„Uite, și acum a fost replică! Ați simțit? Uite cum se face iar...Aici

s-a simțit foarte puțin, poți să spui că o secundă a durat”.
Oricât de slabă ar fi replica, Geaninei încă îi îngheață sângele în vene atunci când pământul se cutremură.

Citește și: Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia cu câteva zile înainte de producerea lui, despre cutremurele din România: „Suntem în fereastra de timp”

Românca este mutată de ani buni în Turcia, în orașul Iskenderun, unde trăiește alături de fiul său, în vârstă de 18 ani, Deniz și de soțul său Fazil. Momentul cutremurul i-a găsit, însă, separați.

„M-am trezit când s-a mișcat patul. Mama mea a intrat în cameră și mi-a spus că ne mișcăm și că trebuie să ne târâm până la baie. Totul se clătina, iar intensitatea creștea și se clătina și mai tare”, a spus Deniz.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Citește și: Care sunt orașele cele mai afectate de cutremurele din Turcia si Siria

„Soțul fiind la serviciu, eu cu Deniz am reușit, într-un final, să ieșim. În acea zi, am stat toată ziua pe străzi. Ne-am plimbat să vedem rude, el mai are rude acolo, să vedem dacă sunt în siguranță”, mărturisește românca.

Citește și: Mai multe replici ale cutremurului din Gorj au avut loc noaptea trecută. S-au înregistrat efecte în 22 de localități

Acum, întreaga familie a româncei s-a refugiat într-o căsuță de vacanță, pe care o aveau la 45 de km de oraș.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Citește și: Raed Arafat, despre cutremurele anunțate prin Ro-Alert: „În timpul cutremurului, panica e posibil să fie ucigătoare”

Într-un oraș al tragediilor... așa arată o poveste cu final fericit, în care toți membrii familiei sunt teferi și au încă un acoperiș deasupra capului. Concluzia, însă, o trage chiar fiul acestor norocoși: „Nu cred că cutremurul a fost atât de puternic, cred că locuințele au fost prea slabe”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si