Dan Barna anunță că studenții vor avea 50% gratuitate la călătoriile cu trenul

S-a discutat recent despre anularea gratuității studenților la călătoriile cu trenul. Acum, însă, s-a decis ca studenții să aibă 50% reducere la călătoriile cu trenul, pe tot timpul anului, a declarat vicepremierul Dan Barna. Până în prezent, studenții aveau gratuitate la transportul feroviar.

Author: Alina Raducu miercuri 10 februarie 2021 , 12:05

Dan Barna anunță că studenții vor avea 50% gratuitate la călătoriile cu trenul
Dan Barna anunță că studenții vor avea 50% gratuitate la călătoriile cu trenul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În momentul de față, propunerea este ca studenții să aibă gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în perioada anului școlar. Este un lucru care se găsește la momentul de față în abordarea bugetară”, a afirmat Dan Barna.

Dan Barna a precizat că nu va exista o limită de călătorii pentru care studenții vor avea reducere

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunțase luni că se discută o propunere ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul peste tot, iar gratuitatea să fie limitată.

Totodată, premierul Florin Cîțu a afirmat că o măsură de limitare a cheltuielilor bugetului de stat pentru anul 2021 ar putea fi reducerea subvenției pentru transportul studenților.

Studenții au criticat dur această decizie, nemulțumiți de anularea gratuității trasportului feroviar și au cerut Guvernului să nu elimine această facilitate pentru studenți.

Dan Barna anunță că studenții vor avea 50% gratuitate la călătoriile cu trenul
Dan Barna anunță că studenții vor avea 50% gratuitate la călătoriile cu trenul

De la 1 februarie 2017, conform unei hotărâri de Guvern, s-a decis ca studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă licență, master, doctorat să aibă gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată durata anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor.

Până atunci, studenții au beneficiat de reducere de 50% pentru călătoriile cu trenul în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației.

Mai mult, Vicepremierul Dan Barna declară, tot miercuri, că aprobarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă de către Parlamentul European este ”o decizie istorică”. ” 30 de miliarde vor reveni hotRomâniei prin PNRR. Aceşti bani reprezintă o şansă uriaşă pentru ţara noastră”, a transmis Barna. 

Citeste si: Critica dură a unei studente la Medicină: „Deja sunt prea mulţi studenţi care s-au lăsat realmente călcaţi în picioare”

Barna anunţă că se continuă în aceste zile dezbaterile despre măsurile şi actualizarea PNRR

Avem şansa să refacem împreună economia României. Am discutat şi cu reprezentanţii sectorului privat despre nevoile pe care le au pentru investiţii şi reforme, şi despre principalele obiective pe care le putem avea în vedere pentru digitalizarea proceselor, reformă în sectorul energetic, dar şi stimularea sectorului IMM/start-up-uri, pentru a recupera decalajele faţă de celelalte state membre”, a mai transmis Barna.

Citeste si: Guvernul Cîțu, în ședință la Palatul Victoria. Decizie importantă pentru "Autostrada de centură Bucureşti"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si