Dan Vîlceanu, despre remedierea problemelor cu școlile private

Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat că în cursul zilei de luni va fi remediată „scăparea” din hotărârea de Guvern în ceea ce privește grădinițele și școlile private, astfel încât să intre și acestea în vacanță.

Author: Madalina Grigore luni 25 octombrie 2021 , 09:17

Dan Vîlceanu

Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu a vorbit despre problema școlilor și grădinițelor private.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat ce se va întâmpla cu grădinițele și școlile private, dacă vor intra sau nu și acestea în vacanță, Dan Vîlceanu a spus

că nu este personal implicat în această problemă, dar în cursul zilei de luni, această problemă va fi remediată. 

Citeste si: Două persoane au murit și alte trei au fost rănite într-un accident rutier în Miorcani, Botoșani

Ce a declarat ministrul interimar Dan Vîlceanu

„Nu am fost implicat direct în elaborarea acestui act normativ pentru că Ministerul Finanţelor nu are legătură cu şcolile, cu pandemia. Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli.

Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU”, a spus ministrul interimar al finanțelor, Dan Vîlceanu. 

Citeste si: Raed Arafat spune că valul 4 al pandemiei ar putea dura până la finalul lunii noiembrie

Ce se va întâmpla cu școlile străine din București

Dan Vîlceanu a mai menționat faptul că premierul a avut o discuție cu ministrul de Externe în ceea ce privește școlile străine din București.

„Îmi amintesc că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe fiindcă sunt nişte şcoli străine în Bucureşti. A existat o greşeală şi mâine va fi remediată. Sunt două articole diferite... Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia ce a avut loc în guvern a fost exact pentru că sunt şcoli străine. E foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine”, a mai adăugat Vîlceanu. 

Citeste si: Mai mulți copii de clasa a treia au ajuns de urgență la spital: Au încercat să refacă scene din serialul Squid Game

Ce a spus Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că în baza articolului din decizia CNSU, referitoare la suspendarea cursurilor cu prezența fizică din instituțiile de învățământ private inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost prevăzută în Hotărârea de Guvern cu restricțiile de luni. Astfel, s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. „Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”, relatează News.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre recuperarea săptămânilor de vacanţă. Când se vor întoarce elevii fizic la ore?

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si