Daniel Funeriu, atac fără precedent la Tudor Gheorghe! ”Mizerabile rapsod...”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a lansat un atac fără precedent la rapsodul Tudor Gheorghe, plecând de la mesajul ultimului spectacol al artistului.

Author: C.L. marți 28 ianuarie 2020 , 12:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Furia lui Daniel Funeriu a pornit de la spectacolul ”Degeaba 30”, în care Tudor Gheorghe are melodii ale căror versuri sunt pesimiste și profund anti-UE.

Iată mesajul lui Daniel Funeriu:

”Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali?

Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că "a fost degeaba" în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord? Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!”.

 

Mesajul lui Daniel Funeriu, postat pe pagina sa de socializare a strâns în câteva ore, mii de aprecieri și sute de mesaje. 

Citeste si: Fiul lui Ludovic Orban a fost scandalagiu în școala primară! Acum este student la Matematică

Citeste si: Cântărețul Tudor Gheorghe povestește experiențele sale cu drogurile: ”Îngeri de argint zburau în jurul meu”

Tudor Gheorghe, despre spectacolul ”Degeaba”: ”Copiii ăștia nu mai au demnitate”

Pe de altă parte, într-un interviu oferit în decembrie 2019 agenției Mediafax, Tudor Gheorghe spunea că „Degeaba” este „ecoul unei generații”, „copiii ăștia de 30-40 de ani cărora li s-a luat speranța, pentru ei e «Degeaba», anii ăștia care au trecut degeaba, ei nu mai au perspectivă, ei nu mai cred în potențialul creator al acestui neam, ei nu mai au încredere, nu le mai place limba română, nu mai au habar de istoria română, nu mai au demnitate și mândrie de români, nu mai au nimic, pentru ei strig eu: «Degeaba»”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si