De ce să îi cumperi copilului tău calculator second hand pentru școala online?

La momentul actual, școala online nu mai reprezintă o noutate, ceea ce înseamnă că elevii trebuie să aibă acces la un calculator sau laptop funcțional pentru a putea participa la ore atunci când acestea se desfășoară în format online.

Author: Alexandra Bercea joi 24 februarie 2022 , 16:16

De ce să îi cumperi copilului tău calculator second hand pentru școala online?

De ce să îi cumperi copilului tău calculator second hand pentru școala online?

[Sursa foto: Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Părinților le revine responsabilitatea de a asigura copiilor dispozitive care să funcționeze și care să le permită să participe la cursuri fără întreruperi sau dificultăți tehnice, ceea ce poate însemna o investiție considerabilă, mai ales pentru familiile numeroase. Pentru a reduce din costurile asociate acestei investiții fără a face rabat de la calitate, părinții pot să ia în calcul achiziționarea unor laptopuri sau calculatoare second hand din următoarele motive: 

1.Prețurile sunt mai accesibile

Achiziționarea unor calculatoare sau laptopuri noi presupune costuri de sute sau chiar mii de lei. Pentru a cumpăra calculatoare la prețuri considerabil mai mici decât cele practicate pe piața de profil, părinții se pot orienta către modelele second hand sau refurbished, care au un preț avantajos, mult mai mic decât prețul inițial.  

Citeste si: Tinerii primesc bani de la Guvern ca să-și cumpere calculatoare. Care sunt condițiile

În plus, aceștia pot găsi oferte avantajoase pentru elevi, cum ar fi pachetele care includ, pe lângă calculator, accesorii, precum mouse, tastatură și webcam. Astfel de oferte pot fi identificate și în magazinul online IT-SH.ro   de unde se pot achiziționa calculatoare gata să fie puse în

funcțiune, fără a mai fi necesare investiții suplimentare în periferice atunci când se alege un pachet complet la promotii;  

2. Calculatoarele au performanță garantată și beneficiază de garanție 

Datorită prețului accesibil, părinții pot lua decizia de a investi mai degrabă în calculatoare second hand pentru copii. Pentru performanța garantată a calculatorului sau calculatoarelor cumpărate, se recomandă achiziționarea acestora dintr-un magazin care se ocupă de comercializarea unor astfel de produse, așa cum este IT-SH, unde calculatoarele sunt puse la vânzare numai după ce au fost verificate de profesioniști cu experiență. 

Citeste si: Când trebuie să-ți schimbi laptopul: 5 semne

Un alt aspect care susține performanța calculatoarelor și care oferă un plus de siguranță părinților este garanția de care beneficiază toate echipamentele din oferta magazinului. Pentru calculatoarele second hand, garanția este de 24 de luni; 

3. În ofertă sunt incluse branduri de top  

Pentru a participa la cursuri online, elevii nu au nevoie neapărat de calculatoare cu specificații de ultimă generație, mai ales că acestea au prețuri și mai mari. Totuși, dacă aleg varianta second hand, părinții pot investi în calculatoare performante la prețuri accesibile, inclusiv în calculatoare de gaming, care îi vor încânta cu siguranță pe copii.  

Procesorul, memoria RAM și tipul de placă video pot fi criterii importante în alegerea unui calculator second hand, mai ales în cazul studenților care trebuie să folosească aplicații complexe, care nu pot rula în lipsa unor componente performante. Aceștia pot să aleagă calculatoare aparținând celor mai populare branduri din industria IT, cum ar fi Asus, Lenovo, Acer sau Dell.  

Așadar, costurile pe care le implică asigurarea echipamentelor necesare desfășurării orelor online pot fi optimizate prin alegerea unor calculatoare sau laptopuri second hand, care sunt verificate în prealabil și beneficiază de garanție, așa cum sunt produsele din oferta IT SH.  

Citeste si: Cum arată ENIAC, primul calculator electronic de uz general


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si