Ziua Copilului se sărbătorește pe 1 iunie. Semnificația acestei zile are o mare importanță în istorie.

De ce sărbătorim Ziua Copilului pe 1 iunie?

Ziua Copilului se sărbătorește, în aproape toate țările, pe data de 1 iunie, însă a luat naștere în anul 1925, când Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor a declarat ziua de 1 iunie drept Ziua Internațională a Copilului.

În schimb, Ziua Copilului are o istorie.

Totul ar fi început, de fapt, în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts, care a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii.

Pastorul ar fi numit a doua duminică a lunii iunie, pe rând, Ziua trandafirului, Duminica de flori și, într-un final, Ziua Copilului.

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată într-un document oficial și internațional la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, din august 1925. Documentul, intitulat Declarația pentru Protecția Copilului, a fost semnat și adoptat de 54 de reprezentanți din diferite țări.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”. Această importantă zi este sărbătorită în perioade diferite ale anului de fiecare stat în parte. De exemplu, alături de România, la data de 1 iunie, Ziua Copilului este sărbătorită în Bulgaria, Armenia, Coreea de Nord sau Slovacia. În Egipt și Grecia, Ziua Copilului este sărbătorită pe 20 noiembrie, în Bolivia pe 12 aprilie, în Tunisia pe 11 ianuarie, iar în Costa Rica pe 9 septembrie.

Citește și: VIDEO Vocea este cartea noastră de vizită! Ce spune glasul despre atitudinea și gândurile noastre

ziua copilului

De ce se sărbătorește Ziua Copilului pe 1 Iunie?

[Sursa foto: istockphotos]

Ziua Copilului în România

În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. În acest an, Ziua Copilului pică sâmbătă.

Citește și: Ileana Badiu, duminica acesta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

ziua copilului

De ce se sărbătorește Ziua Copilului pe 1 Iunie?

[Sursa foto: istockphotos]

Începând cu anul 2016, Ziua Copilului este zi liberă de stat. Președintele Klaus Iohannis a semnat, la 16 noiembrie 2016, decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, drept sărbătoare legală, zi în care nu se lucrează, pentru ca cei mici să petreacă ziua dedicată loc cu părinții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si