De la 1 martie, romanii pot cumpara locuinte noi mai ieftine! Guvernul pregateste eliminarea TVA. Casele si apartamentele se vor ieftini cu 4,8-16%

Guvernul va elimina TVA-ul pentru achiziţiile de locuinte, masura mentionata si ian programul de guvernare, urmand ca de la 1 martie apartamentele si casele sa se ieftineasca cu 4,8-10%.

A.C., marți 21 februarie 2017 , 14:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Desi bugetul a fost adoptat cu intarziere, eliminarea TVA-ului pentru achizitiile de locuinte va fi implementata, au declarat surse apropiate executivului. Taxa pe Valoarea Adaugata va fi eliminata însa numai pentru imobilele sub 100.000 de euro, informaza zf.ro.

Astfel, in urma eliminarii TVA-ului, preţul apartamentelor si caselor noi se vor ieftini cu 4,8% pentru cei care se afla la prima achizitie si cu 16% in cazul celor care sunt la a doua.

In momentul de fata, TVA de 5% se aplica numai la prima achizitie, de la a doua urmand a se aplica nivelul de 19%. Acum, chiar si cine a facut deja o achizitie, va putea cumpara al doilea sau al treilea imobil nou la un pret mai mic. Prin aceasta masura se doreste sustinerea pietii constructiilor.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si