De Ziua Internațională a Educației, România își schimbă Ministrul Educației

De Ziua Internațională a Educației, România își schimbă Ministrul Educației. Ligia Deca va fi noul ministru al Educației. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Author: Alina Raducu marți 04 octombrie 2022 , 16:06

De Ziua Internațională a Educației, Romania își schimbă Ministrul Educației

De Ziua Internațională a Educației, Romania își schimbă Ministrul Educației

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De Ziua Internațională a Educației, România își schimbă Ministrul Educației.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care o numește în funcția de membru al Guvernului pe Ligia Deca, noul ministru al Educației.    

Pe 5 octombrie sărbătorim Ziua Internațională a Educației

Ziua Internațioanlă a Educației este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994.

Ziua de 5 octombrie 2022 este liberă atât pentru profesori, cât pentru și elevi. Această zi cade cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța programată pentru 22-30 octombrie).

În România, Ziua Educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

În 2022, în aceasta zi, România nu are Ministru al Educației/ își schimbă Ministrul Educației

Noul ministru al Educației a depus jurământul de învestitură, luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni. În aceeași zi, Președintele României, Klaus Iohannis a eliberat-o pe Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial.

Ligia Deca a fost prezentă, luni, la ședința Biroului Permanent al PNL, unde s-a decis desemnarea ei în funcția de ministru al Educației. 

Citeste si: Cine este Ligia Deca, propunerea PNL pentru Ministerul Educației?

De Ziua Internațională a Educației, Romania își schimbă Ministrul Educației

De Ziua Internațională a Educației, Romania își schimbă Ministrul Educației

[Sursa foto: Captură Video]

Citeste si: Suma acordată pentru transportul elevilor școlarizați în altă localitate va crește! Cum se va putea beneficia de acest ajutor

După ședința Biroului Permanent al PNL, Ligia Deca a fost întrebată ce ar schimba la pachetul legilor educaţiei, însă noul ministru al Educației a declarat că va comunica după ce va ajunge la Ministerul Educaţiei.

"O să ajung la Ministerul Educaţiei după ce se vor fi finalizat procedurile, voi vedea care au fost contribuţiile primite şi voi comunica după aceea", a afirmat Deca, conform Agerpres.

Ligia Deca a mai afirmat că, pe chestiunea plagiatului, va  "operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme".

"România educată include o diagnoză a problemelor din educaţie după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate, avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea României educată asta este. Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea României educată în cadrul legislativ şi nu numai şi în programele şi în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc", a mai precizat Ligia Deca. 

Citeste si: VIDEO| Elevii nu vor mai primi note la Educație fizică și Arte, iar portofoliul educațional va fi obligatoriu. Ce spune ministrul Educației

Fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi-a anunţat demisia după ce jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat că ar fi copiat 92 de pagini într-un curs de specialitate. Sorin Câmpeanu a negat acuzaţiile de plagiat. „Am luat cunoştinţă de lipsa de rigoare, lipsa de etică a acestor acuze, tocmai despre etică, şi am decis să am lipsa de etică a acestor acuze", a declarat  Sorin Câmpeanu, fostul ministru al Educaţiei.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si