Cei doi suspecți au fost plasaţi în data de 13 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Citeste si: Scandal la secția de Poliție din Galaţi. Personalul a fost lăsat fără bani

Magistrații afirmă că cei doi ar fi falsificat documente pentru a pune mâna pe banii pe care subordonaţii lor ar fi trebuit să îi primească pentru orele suplimentare lucrate.

Inculpaţii au contestat măsurile dispuse de Parchet, iar Judecătoria Galaţi a hotărât astăzi să revoce controlul judiciar şi restricţiile aferente, printre care și cea de exercitare a profesiei.

Cei doi inculpați se pot întoarce din nou la muncă

Prin ridicarea măsurii controlului judiciar, cei doi comisari şefi au fost puşi la dispoziţie, pentru că s-a pus în mişcare acţiunea penală.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după ce fostul milionar a pierdut tot!- wowbiz.ro

Cei doi se pot întoarce la serviciu, însă nu mai pot ocupa funcţiile de conducere pe care le deţineau anterior, nu pot face cercetări în dosare sau alte activităţi de poliţie judiciară şi nu pot purta armă.

Citeste si: VIDEO| Angajații duc dorul măririlor salariale, asta după ce inflația care a ajuns la două cifre le-a golit buzunarele

"În urma probatoriului administrat, în ziua de 13.04.2022,

s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar faţă de cei doi ofiţeri. În fapt, se impută celor doi întocmirea în fals a centralizatoarelor privind orele prestate în zilele de sâmbătă/duminică sau sărbători legale pentru care nu s-a făcut compensarea cu 175%, cum prevede Legea 153/2017, ci cu 75% având la bază date nereale din centralizatoarele înaintate de SIC", a transmis în urmă cu două săptămâni Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Totodată, cei doi inculpați primiseră şi interdicţia exercitării profesiei pe durata anchetei.

Citeste si: În spațiul public au apărut zvonuri conform cărora Patriarhul Daniel este grav bolnav. Reacția Patriarhiei Române

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Engin Akyürek, protagonistul serialului Fiica ambasadorului, i-a uimit pe producători cu talentul lui. Saner Ayar: "Cu el ar vrea să lucreze toată lumea"- radioimpuls.ro

"Printr-o altă ordonanţă s-a dispus faţă de cei doi inculpaţi luarea măsurii de control judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, de a comunica cu poliţiştii şi alţi suspecţi, interdicţia exercitării profesiei, deci suspendarea din funcţie pe durata achetei în cauză", a precizat Parchetul.

Unul dintre polițiștii gălățeni a depus plângere la MAI

"Am făcut o petiţie către Ministerul de Interne având in vedere faotul că nu ni s-a acordat sporul de la 175%, aşa cum prevedea cadrul legal şi ajunsesem în postura în care eram obligaţi să mintim în documente ca să nu spun să falsificăm, centralizatoarele precum că noi am recuperat acele ore dar în realitate nu erau recuperat",  a declarat Alin Marian Radu, ofiţerul care a depus plângerea la MAI,pentru un post de televiziune.

Citeste si: Prăpăd în Vaslui. Inundațiile au distrus zeci de gospodării


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si