Decizie radicală. Sute de mii de oameni intră în izolare până pe 29 iulie

Autoritățile au hotărât marți ca sute de mii de locuitori ai unuia dintre cele mai mari orașe din Australia să intre în izolare la domiciliu pentru a ține sub control epidemia de coronavirus.

I.C., marți 30 iunie 2020 , 14:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Melbourne a înregistrat o creștere semnificativă a noilor cazuri de coronavirus, statul Victoria înregistrând 233 de persoane începând de joi.

Aproximativ 30 de cartiere din Melbourne vor fi plasate în izolare începând de miercuri, a anunțat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews.

Măsura, care vizează peste 300.000 de rezidenți din cei cinci milioane de locuitori ai orașului, va rămâne în vigoare până pe 29 iulie.

Persoanele aflate în zona de izolare vor putea ieși din case doar pentru a merge la muncă sau la școală, pentru a face exerciții fizice și pentru a cumpăra alimente și produse de primă necesitate, potrivit Agerpres.

La rândul lor, persoanele care trăiesc în afara perimetrului nu vor putea intra în zonă, iar poliția va fi mobilizată pentru a se asigura că sunt respectate interdicțiile.

Un număr semnificativ de noi cazuri

„Acestea sunt măsuri extraordinare”, a recunoscut prim-ministrul Daniel Andrews, care le-a justificat prin „natura acestui virus, care este astfel încât (...) dacă nu luăm aceste măsuri acum, vom ajunge să plasăm în izolare tot oraşul". „Nu vreau să ajungem acolo”, a adăugat el.

Citeste si: SUA, Rusia şi Brazilia, excluse de pe lista celor 14 destinaţii considerate sigure de UE începând de miercuri

Citeste si: România va deconta 650 de milioane de euro de la UE pentru lupta împotriva covid-19

Citeste si: Noi măsuri în România! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Daniel Andrews a precizat, totodată, că i-a solicitat premierului ţării, Scott Morrison, să devieze zborurile internaţionale cu destinaţia Melbourne către alte oraşe din ţară.

Analizele au arătat „un număr semnificativ” de cazuri noi în rândul angajaţilor hotelurilor în care au fost plasaţi australienii veniţi din străinătate sau care au încălcat protocoalele sanitare, a declarat premierul statului Victoria.

Până în prezent, Australia, mai degrabă un model în lupta împotriva coronavirusului, a înregistrat circa 7.800 de infectări şi 104 decese provocate de COVID-19, la o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Mai multe regiuni ale vastului continent insular nu mai au cazuri active de coronavirus, ceea ce permite multor state australiene să continue să elimine măsurile de izolare impuse la sfârşitul lunii martie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si