Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Vasilica Tastaman a fost una din cele mai apreciate actrițe. S-a scris despre ea că a fost iubirea ascunsă a lui Gheorghe Dinică, dar și că a destrămat o căsătorie în teatrul românesc.

G.B., luni 11 noiembrie 2019 , 21:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vasilica Tastaman este născută în 1933, în Brăila și a fost considerată una dintre cele mai fatale femei ale epocii datorită talentului, faptului că era plină de viață și sex appeal-ului ei irezistibil.

Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Dan-Silviu Boerescu a scris în cartea sa despre începuturile actriței și a supranumit-o „Vasilica Tastaman. Femeia Fatală a României.”.

Cum a ajuns în București, femeia a reușit să se angajeze la Teatrul Minicipal condus de Lucia Sturza Bulandra.

„-Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat …să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!” a fost răspunsul uluitor al Vasilicăi atunci când doamna Bulandra a chemat-o în biroul ei pentru a afla motivele eventualei plecări.

Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Un răspuns care se voia şocant şi care era, mai mult ca sigur, departe de realitate - dar care venea pentru a sublinia partea dureroasă de adevăr despre starea actorului roman: Vasilica nu-şi permitea nici măcar să stea într-o garsonieră. Ca s-o păstreze în trupa ei de actori, Bulandra a cerut de urgenţă audienţă la primul secretar, căzând în genunchi în faţa acestuia şi implorându-l să-i dea o casă. Peste câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în casă nouă, datorând, practic, cariera ei gestului incredibil făcut de marea doamnă a teatrului românesc, Lucia Sturza Bulandra.

Vasilica a rămas orfană de la vârsta de 14 ani: „Prima doamnă care m-a cules dintr-o mână de copii de la şcoală a fost Nety Enciu. Ea se ocupa de Conservatorul din Brăila, unde învăţai dans clasic, poezie… era acolo un profesor care studiase la Paris, Nicki Marratti, un grec de familie bună”, a povestit actriţa care la 18 ani juca deja în Bucureşti, la Giuleşti.

Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

După ce Bulandra i-a găsit o locuință, artista a declarat:

„Un an am dormit la Teatrul din Giuleşti pe patru scaune… şi aveam un reşou. Când se jucau spectacole clasice, o duceam mai bine; în decor apărea câte o sofa şi maşiniştii mă întrebau dacă vreau să o lase pe scenă ca să dorm pe ea. Am jucat şi pe Lipscani, în sala Rapsodia, şi a venit toată protipendada teatrului românesc, şi, bineînţeles, doamna Bulandra. Şi-mi amintesc că, după spectacol, uşa cabinei mele s-a dat de perete, şi am auzit un glas puternic: «Unde-i aia mică?» Era doamna Bulandra, care mi-a pus o mână pe umăr, o mână zdravănă de prieten, şi mi-a spus: «Eşti actriţa mea». Şi a plecat. La Teatrul Municipal (actualul Teatru „L.S. Bulandra”) o vreme am dormit în cabina de la coafură. Când a aflat, doamna Bulandra m-a dus la primul secretar, şi, ajungând în faţa lui, a căzut în genunchi.

Citeste si: Aplicațiile pe care trebuie să le ștergi imediat de pe telefon

Îmi amintesc că era îmbrăcată superb, cu o pălărie enormă. L-a întrebat dacă ştie cine sunt, şi, evident, el nu ştia. Atunci ea i-a spus: «e cea mai talentată actriţă a mea. Ultimul meu copil. N-are casă». Eu m-am speriat. Am crezut că i s-a făcut rău şi am vrut să o ridic. Mi-a dat un cot şi mi-a şoptit să o las în pace. Am fost trimisă la procurorul general şi mi-a dat o garsonieră în Piaţa Romană, unde cineva se extinsese prea mult. Erau vremuri grele, dar doamna Bulandra era foarte dreaptă.”

Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Tânăra artistă, a jucat pe vremea aia la Giuleşti şi la Bulandra şi a făcut roluri memorabile în filme precum „D-ale carnavalului”, „BD în alertă”, „Astă seară dansăm în familie” sau „Nea Mărin Miliardar”. Ea s-a numărat și printre fondatorii Teatrului de Comedie.

Se pare că artista s-a iubit și cu Gheorghe Dinică, înainte ca acesta să se căsătorească cu Gabriela în 1933. Vasilica și Gheorghe Dinică s-au iubit în secret, însă nu au spus prea multe. Dumitru Rucăreanu, colegul lor de breaslă a spus doar:

Citeste si: Cum îți afectează consumul de marijuana mintea și corpul

„Gigi Dinică era un bărbat foarte discret, care nu povestea mai nimic despre iubitele lui. Eram odată împreună pe stradă, când îmi zice aşa, dintr-odată: “Ia stai, mă, sa-i iau un buchet de flori!”. Să înţeleg că a iubit-o? Da, dar acum foarte mulţi ani. Dar frumos, frumos, sentimente interioare şi nu gargară inutilă. Timpul călca peste noi”.

Relația dintre cei doi a rămas neoficială. Vasilica a avut doar două relații oficiale.

Artista a fost căsătorită cu fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei, cu care a avut un fiu, Călin Jenei.

Apoi a avut o căsnicie alături de Dan Tufaru, actorul care era căsătorit cu Anda Călugăreanu – părinţii Ioanei Tufaru. La vremea respectivă, această iubire a făcut mare vâlvă în culise. Era vorba despre doi oameni căsătoriţi. Mai mult, Dan Tufaru era mai mic cu 11 ani decât Vasilica Tastaman.

Declarația uluitoare a unei actrițe din România: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

„La Moscova s-au îndrăgostit incontrolabil", a povestit Vladimir Găitan, apropiat al celor doi, într-o emisiune TV. O iubire pentru care fiecare a renunţat la mariajul său, până azi Vasilica rămânând drept femeia care I l-a furat pe Dan Tufaru Andei Călugăreanu… Dar nici acest mariaj nu a durat, din păcate. În 1981, Vasilica s-a stabilit în Suedia, revenind în ţară abia 20 de ani mai târziu. “În lumea în care am ajuns am văzut ce înseamnă libertatea, demnitatea, informaţia… Am muncit în România 40 de ani şi am o pensie. Am muncit în Suedia 6 ani, care după ce treci de 50 de ani înseamnă dublu. Am jucat teatru şi acolo, la Teatrul din Malmö şi am condus un club al românilor.”, a povestit ea despre experienţa din Suedia (sura: Monica Patriciu – Portrete paralele).

Citeste si: Gestul neașteptat al unei mirese: a citit ca jurământ la nuntă mesajele trimise de soțul ei, altei femei

Vasilica Tastaman a murit după ce a revenit în țară. Femeia a fost doborâtă de o boală mai veche.

Actrița a murit la scurt timp după ce a fost internată la Colentina, iar decesul a venit ca urmare a intoleranței la medicamentele cu care-și trata o veche hepatită C.

Dan Tufaru a murit în noiembrie 2002, iar Vasilica ne-a părăsit în martie 2003.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si