Declarație de inactivitate. Cum arată aceasta și cum se depune legal

Declarația de inactivitate de pe site-ul ANAF se referă la persoanele juridice care nu au activat de la înființare.

Matei Vaihan, joi 15 octombrie 2020 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarația de inactivitate, care are codul S 1046, se găsește pe site-ul ANAF, fiind actualizată pe 28 ianuarie 2020. Ea este adresată persoanelor juridice care nu au desfășurat activitate de la înființare până la data de 31 decembrie 2019. E bine de știut că termenul pentru depunerea acestui document este de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar.

Inactivitatea firmelor este reglementată de legea contabilității (82/1991), articolul 36, alineat 2.  În lege se arată că persoanele juridice care nu au desfășurat activitatede la constituire , precum și subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire nu au desfășurat activitate, trebuie să depună o declarație în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar, la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice. 

Așa arată declarația de inactivitate emisă de ANAF în 2020, valabilă pentru 2019

Citeste si: Patronatele din turism cer suportarea de către Guvern a plăţii şomajului tehnic în cuantum de 75% din salariul brut

Citeste si: Fiscul le declara razboi artistilor! Momentan, Romania este pe locul 2 in UE la capitolul evaziune fiscala

Citeste si: Decizie halucinanta! ANAF instaleaza calculatoare in sedii, pentru a putea romanii sa depuna Declaratia Unica online!

Declarația de inactivitate se depune la ghișeu sau prin poștă

Declaraţiile de inactivitate se depun în formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, sau în format hârtie, alături de formatul electronic. Formularul pe hârtie se depune la ghișeu sau prin poștă, cu confirmare de primire.  Termenul pentru depunerea declarației de inactivitate pentru anul 2020 este de 2 martie 2021. ANAF va posta, în ianuarie 2021, noul model de declarație.

Declarația de inactivitate ce poate fi descărcată de pe site-ul ANAF cuprinde datele de identificare a persoanei juridice: denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare), adresa și numărul de telefon, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, codul unic de înregistrare și capitalul social. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si