Declarație pe proprie răspundere februarie 2021. Mai este necesară în stare de alertă?

Declarație pe proprie răspundere februarie 2021. România se află în stare de alertă de la ieșirea din starea de urgență, la începutul verii trecute. Periodic, alte și alte localități intră în carantină zonală, iar acolo este necesară declarația pe propria răspundere chiar și în timpul zilei.

Author: Razvan Ilie marți 16 februarie 2021 , 19:03

declaratie pe proprie raspundere model
Restricții ridicate în Capitală, declarația pe propria raspundere încă necesară pe timpul nopții
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarație pe proprie răspundere februarie 2021. Circulația este restricționată în România în localitățile aflate în scenariul roșu, acolo este impusă o carantină pe

o perioadă de 14 zile, care poate fi prelungită, iar deplasările trebuie însoțite de declarația pe propria răspundere.

Două județe au rămas în zona roșie a ratei de incidență de peste 3 la mia de locuitori- acestea sunt Timiș și Maramureș. Mai multe localități din aceste două județe au reintrodus carantina, respectiv obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere și în timpul zilei.

Citeste si: Carantină din cauza virusului Sars-COV-2. Care sunt zonele vizate din România

Restricții ridicate în Capitală, declarația încă necesară pe timpul nopții

Începând de la sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile locale au ridicat câteva restricții din București, după ce Capitala a ieșit din scenariul roșu.

Prefectura București a precizat la sfârșitul lunii ianuarie că în București restaurantele pot funcționa până la ora 23:00, dar începând cu ora 23:00 și până la 5.00 circulația în afara locuinței e interzisă.

Anexa nr. 3 a HG nr. 3/2021 prevede la art. 2 că, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Citeste si: Bilanț Coronavirus, marți 16 februarie 2021. Câte noi cazuri s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Carantină în județele Timiș și Maramureș

Coronavirus continuă să facă ravagii pe teritoriul țării. Patru localități din județul Timiș intră în carantină.

Localităţile Şandra, Niţchidorf, Dumbrăviţa şi Şag din judeţul Timiş urmează să intre în carantină, întrucât rata de infectare cu  virusul SARS-CoV-2  a crescut foarte mult în ultima perioadă.

DSP a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a acestor localităţi.

"În urma unei analize, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a localităţilor Şandra şi Niţchidorf, respectiv U.A.T- urilor Dumbrăviţa şi Şag. În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile”,  se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş.

Localitatea Recea din județul Maramureș, împreună cu satele aparținătoare (Mocira, Lăpușel, Săsar și Bozânta Mică) au intrat în carantină zonală pentru următoarele 14 zile, începând din data de 15 februarie, potrivit eMaramures.ro.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a transmis că se așteaptă de la nivel central emiterea documentelor pentru instituirea măsurii de carantinare zonală pentru localitatea Remetea Chioarului, respectiv pentru localitatea Recea.

Model de declarație pe propria răspundere

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si