Declarație propria răspundere pentru circulația persoanelor. Puteți descărca modelul de aici

Declarație propria răspundere. Autorităţile au făcut public duminică seară modelul Declaraţiei pe proprie răspundere pe care trebuie să o completeze cei care se deplasează în afara locuinţei în intervalul 22:00 - 6:00.

Author: R.B. duminică 22 martie 2020 , 20:54

Declarație propria răspundere
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarație propria răspundere. Aceasta poate fi printată şi completată sau poate fi scrisă de mână şi, împreună cu documentul de identitate, trebuie prezentată Poliţiei şi Jandarmeriei la control.

Ambele documente, pot fi fotografiate las momentul legitimării.

Citeste si: Italia: 651 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului. Bilanţul total: 5476 de decese

Declarație propria răspundere

”Precizăm faptul că declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie. Declaraţia pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, şi va fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale la momentul legitimării persoanei”, menţionează Grupul de Comunicare Strategică.

Descarcă de aici Model Declarație pe proiprie răspundere OM2

Declarație propria răspundere. Persoanele care completează declaraţia pe proprie răspundere vor trebui să precizeze motivul deplasării, precum şi intervalul în care se deplasează şi punctele între care merge.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Declarație propria răspundere

Opţiunile de deplasare sunt: de la domiciliu la locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esenţială şi nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanţă sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată, consult medical de specialitate care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate la unităţi comerciale din zona de domiciliu; asigurarea asistenţei pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoţirea copiilor; desfăşurarea de activităţi fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă, sau legat de nevoile animalelor de companie sau pentru rezolvarea unei situaţii urgente, care trebuie precizată.

Citeste si: VIDEO| Cu Dumenezeu înainte: Mii de credincioși, împărțășiți cu aceeași ligurință

Declarație propria răspundere. Reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot fotografia documentele- declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate- la momentul legitimării persoanei.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligaţia completării declaraţiei pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie.

Declarație propria răspundere

Citeste si: Coronavirus Spania. Numărul deceselor a crescut cu 30%, în 24 de ore

Declarație propria răspundere. Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu.
Adeverinţa eliberată de angajator conţine menţiunea că că deplasarea persoanei, între domiciliu şi locul său de muncă, este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă. Totodată conşine datele de identificare ale angajatului, domeniul în care lucrează, mijlocul de transport cu care se deplasează şi traseul.

Citeste si: Ultima ora! Coronavirus Romania 22 martie: Grupul de Comunicare Strategică- Bilant in crestere! Două persoane au murit de coronavirus în România. 433 de persoane sunt infectate

Două decese au fost înregistrate pe teritoriul României în cazul unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus

Două decese au fost înregistrate pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus, bărbatul cu cancer în fază terminală internat la Craiova, al cărui deces a fost deja anunţat, şi un bărbat de 74 de ani care avea o bolă cronică şi se afla în programul de dializă, internat la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală.

Citeste si: Ludovic Orban, testat din nou pentru coronavirus

Alte 66 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani. au fost diagnosticate cu COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 433, 64 de persoane fiind declarate vindecate. Opt cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat în urma infectării cu coronavirus. Au fost deschise 129 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost aplicate 520 de sancţiuni contravenţionale.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si