Declarațiile inedite ale soției pacientului ars care a decedat în Belgia: „Criminali cu sânge rece!”

Soția bărbatului care a murit în Belgia a făcut declarații emoționante. Femeia își strigă durerea și afirmă că soțul ei putea să fie salvat.

Author: Georgiana Balaban marți 16 februarie 2021 , 10:51

declarații soția pacientului mort în belgia
Declarațiile soției pacientului din Belgia.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Soția pacientului ars care a murit în Belgia a făcut declarații cutremurătoare. Românul a suferit arsuri în urma electrocutării într-un accident de muncă. El a murit după ce a fost transferat la un spital din Belgia.

Soția bărbatului acuză atitudinea autorităţilor şi a celor care i-au spus direct în faţă că au alte priorităţi.

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare, ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieşit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine şi nu eram în situaţia asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în faţă că au alte priorităţi.

A trebuit să aştept zile în şir, să-l plimb pe soţul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-şi dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înţelegeţi? Mult prea târziu!”, a declarat femeia, la Digi 24.

Citeste si: Medicul-erou, doar un mit?! Ce spune un fost criminalist din cazurile Giulești și Colectiv: "A încercat să dreagă busuiocul, se simțea vinovat"

Soția victimei a afirmat că este extrem de supărată pe persoanele de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care „s-au comportat aşa cum s-au comportat”. Femeia a precizat că a deranjat-o tonul conversaţiei cu persoana de la DSU cu care a ţinut legătura, o persoană care răspunde la telefon, „un domn doctor” despre care „cei de la DSU ştiu mai bine cine este”.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare, că are alte priorităţi sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităţilor şi care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a povestit femeia.

Citeste si: Bărbatul cu arsuri grave transferat în Belgia a murit. Filmul evenimentelor

Soția pacientului mort în Belgia- acuzații dure

„Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis şi le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a adăugat ea.

declarații soția pacientului mort în belgia
Pacientul ars care a murit în Belgia.[Sursa foto: google]

Bărbatul femeii a murit, luni, în Belgia. Bărbatul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon” din Iaşi. În 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés- IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, primele declarații după moartea pacientului ars plimbat prin trei spitale din România

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a trimis atunci Corpul de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate.

Ministrul Sănătății a afirmat că nu poate fi vorba despre un autor moral pentru ceea ce s-a întâmplat, însă pot exista îndoieli legate de modul în care a fost tratat pacientul.

Citeste si: Noi detalii despre starea de sănătate a medicului erou, Cătălin Denciu: "A trebuit să-i aplicăm..."

„Nu putem să vorbim despre un autor moral, şi să comparăm asta cu lucruri din trecut, atâta timp cât nu existat nici măcar o singură secundă în care să fi existat un loc în străinătate şi să fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta, am sunat la DSU şi de îndată ce transferul a fost posibil s-a şi efectuat”, a completat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si