Demisie de răsunet din PSD, înaintea alegerilor: „ Un leadership haotic şi distanţat de reprezentarea intereselor cetăţenilor”

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz a demisionat, vineri, din PSD, cu doar o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului. El a catalogat leadership-ul partidului drept haotic.

Author: Alex Dumitrescu vineri 21 august 2020 , 12:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Este atât de frumos să ştii unde mergi, să îţi cunoşti direcţia, spunea Samuel Beckett. Îi dau dreptate pentru că mai bine de două decenii am avut o direcţie clară, sub umbrela unor principii şi obiective cu care am rezonat.

O cultură organizaţională pe care o înţelegeam şi la construcţia căreia am pus umărul. PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar această dimensiune, corelată cu dorinţa mea – acel “ce mă mână în luptă”, motivaţia personală – m-au determinat să fac pasul spre politică. Şi am crezut că PSD nu va conteni să renunţe la apropierea de cetăţean şi la creionarea politicilor menite să aducă bunăstare în societate.

Prezentul mă contrazice într-un mod brutal şi mi-a înfăţişat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic şi distanţat de reprezentarea intereselor cetăţenilor şi a celor care au crezut în acest partid”, scrie Breaz pe Facebook.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

El remarcă faptul că în PSD „nu se mai gândeşte pe termen mediu şi lung, ci doar de azi pe mâine şi într-o paradigmă a supravieţuirii personale” şi că „s-a renunţat la proiecte pentru folosul societăţii şi s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri şi obiective înalte”.

Daniel Breaz: „PSD în formula actuală are vocaţia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică”

„Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate.

Din păcate, PSD în formula actuală are vocaţia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului şi cu acute semne de victimizare, cultura organizaţională actuală a privat partidul de elementul esenţial pentru o construcţie sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci şi votanţii noştri.

Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi? Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate, fără principiile în care am crezut şi distanţat, considerabil, de binele societăţii”, sfirmă fostul ministru social-democrat.

Breaz consideră că partidul are nevoie de un suflu nou, de direcţie, de strategii coerente, nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare.

Citeste si: Cine a inventat absorbantele. Femeile din înalta societate foloseau absorbante făcute din bureți sau blănuri de animale- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

„Acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual”, conchide el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si