Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie: Suntem depăşiţi de situaţie

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, numită în această funcţie în urmă cu doar două săptămâni, a trimis o scrisoare deschisă Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în care a scris că ”indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, că suntem depăşiţi de situaţie!”. Rădulescu reclamă orgolii mărunte şi pasarea de responsabilităţi.

Author: G.B. joi 26 martie 2020 , 18:13

Şefa DSP Timiş
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Încă de la început, doresc sa mentionez că scopul acestei scrisori deschise este unul singur: un apel la responsabilitate instituţională, la celeritatea factorilor de decizie şi, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate şi toleranţă din partea tuturor cetăţenilor acestui

judeţ!”, îşi începe Mariana Rădulescu, şefa DSP Timiş, scrisoarea către Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi mass-media.

Rădulescu spune că nimeni nu poate spune când vorm reveni la situaţia de dinainte de izbucnirea crizei cauzate de coronavirus şi că e nevoie de comunicare rapidă şi asumarea răspunderii.

Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie: Suntem depăşiţi de situaţie

”Astăzi, situaţia pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viaţa noastră s-a schimbat de la o zi la alta şi, in continuare, este intr-o perpetua transformare.

Tot astazi, nimeni nu ştie sa spună când vom reveni la normal şi de când ne vom putea bucura unii de ceilalţi, aşa cum o făceam înainte. Aşadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea şi responsabilitate publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt vieţile cetăţenilor acestui judeţ, ar trebui sa primeze şi sa fie dezideratul nr 1 al tuturor instituţiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci şi faptic! Şi acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida şi doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităţilor sau prin supraîncărcarea unor instituţii publice care, şi aşa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei!”, mai scris Rădulescu în scrisoarea sa.

Şefa DSP Timiş

Şefa DSP Timiş mai spune că indiferent cate scenarii vor exista şi indiferent câte şedinţe vor mai fi, ori câte monisii sau comitete se vor înfiinţa, ”suntem depăşiţi de situaţie”.

Citeste si: Primarul din Galaţi îşi donează salariul aferent lunii martie, pentru cumpărarea de materiale sanitate de către spitale

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

”Indiferent câte comisii sau comitete de criza am infiinta, indiferent câte ore preţioase am pierde in discuţii sterile şi in şedinţe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie sa recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, ca suntem depăşiţi de situaţie! Şi NU suntem depăşiţi datorita faptului ca NU avem profesionişti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilităţi de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice şi fireşti, care ar putea salva vieti omeneşti! Mai grav este faptul ca ne este teama sa vorbim şi sa spunem ce gândim, pentru ca totul se desfăşoară intr-o nota politica şi beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui sa şi-l asume şi sa-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun şi sănătatea publica a comunităţii, pe care o reprezentam şi din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fata oricărui calcul electoral mizerabil, cinic şi lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, mai scris Rădulescu.

Şefa DSP dă asigurări că instituţia pe care o conduce face tot ce e posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19, deşi este supraîncărcată de sarcini.

Citeste si: Colegiul Medicilor solicită testarea imediată a tuturor medicilor din ţară

”Oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată şi nici nu am pasat responsabilităţi. Din contra, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, in timpi reali, aşa cum am ştiut mai bine, in folosul comunităţii şi al beneficiarilor nostri. Va rog pe toti sa înţelegeţi că şi noi, cei de la DSP Timiş, suntem oameni. Nu suntem roboti! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public şi nici nu vom accepta sa fim vinovaţii de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiş este o instituţie importantă a statului român, cu atât mai mult în acesta perioadă”, a mai scris Rădulescu.

În final, ea mulţumeşte colegilor săi pentru ”efortul supraomenesc de care dau dovadă”

Citeste si: Povestea impresionantă a italianului de 101 ani care s-a vindecat de coronavirus

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

”Până când lucrurile se vor linişti, doresc sa le mulţumesc colegilor mei de la DSP Timiş pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă, până în aceste momente şi, nu în ultimul rând, pentru profesionalism şi sacrificiu! Adevăraţi eroi, fără nicio exagerare! Sunt mandra de voi! Sentimentele mele de respect, recunoştinţa şi colegitate merg si către toti managerii de spitale si şefii de secţii clinice din judeţul Timiş care au înţeles şi s-au implicat, fără rezerve, in realizarea “Planului Alb”, menit sa combată efectele pandemiei. O adevărată echipa, un monobloc, un interes comun! Totodata, gândurile mele bune merg şi către cadrele medicale, medici de familie şi doctori de pe sectiile clinice, care au înţeles bine situaţia actuala, au gestionat neajunsurile şi care, ora de ora, lupta alături de angajatii DSP Timiş, sa ţină lucrurile sub control şi sa limiteze, cât mai mult, pierderile de vieţi omeneşti. Aveti toată recunoştinţa şi inima mea!”, şi-a încheiar Tădulescu scrisoarea.

Citeste si: Carantina coronavirus. Politist local din Mures, injurat si snopit in bataie de un barbat care nu avea la el declaratia pe propria raspundere

Mariana Rădulescu a fost numită în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş în data de 10 martie, după ce fosta şefă Cornelia Malac a fost demisă din cauza proastei gestionări a crizei provocată de coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si