Cu un tichet de masă în valoare de 30 de lei românul scapă de grija unei mese calde la prânz. Lunar, ar putea face o economie de aproximativ 700 de lei, dar patronii se feresc să mai adauge, la fiecare bon, alți 10 lei- așa cum i-a încurajat Guvernul.

Unul din trei angajați primesc în continuare bonuri în valoare de 20 de lei

Nemulțumiți sunt mulți.

Unul din 3 angajați continuă să primească bonuri de masă în valoare de 20 de lei deși valoarea compensațiilor a crescut cu 50% prin votul dat de parlamentari.

Vot care nu-i obligă însă pe angajatori să crească valoarea acestui beneficiu așa că cei mai mulți le-au transmis, sec salariaților că nu-și permit.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre ajutorul de 700 de lei pentru pensionari

Există și cazuri fericite pe care le întâlnim în companiile care-și permit să suporte această cheltuială în plus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De pildă, cei 130 de angajați ai unei fabrici de ambalaje din Iași vor primi mase calde, în loc de tichete.

Citeste si: Tichetele de masă se majorează la 30 de lei! Angajații români primesc un "bonus" substanțial din iulie

Tiberiu Stoian, fondator fabrică de ambalaje: "Noi ne gândim să venim cu o suplimentare a bugetului pentru a acorda o masă caldă sau un meniu, la pauza de masă.

Un om care este bine hrănit și se simte bine, cel mai probabil va avea o productivitate mai mare și atunci mă gândesc ca separat să alocăm buget pentru a acoperi și un pachet care chiar să se transforme într-o masă caldă efectivă."

Meniu de prânz în loc de bonuri

Astfel, în loc de 10 lei în plus pe cardul de bonuri, angajații vor primi un meniu la prânz, pentru care firma va plăti între 20 și 25 de lei.

Citeste si: Salariile primarilor și viceprimarilor, majorate în Parlament

Indiferent că vorbim de o masă caldă la prânz sau de bani în plus pe cardul de tichete, orice ajutor financiar, pe lângă salariu, este bine-venit pentru orice familie.

Astfel, un angajat care primea până acum pentru 22 de zile lucrătoare bonuri în valoare de 443 de lei, va primi de luna aceasta tichete în valoare de 660 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si