VIDEO| Detalii incredibile ies la iveală în dosarul "Cocaina de la Marea Neagră"

La un an după ce pachetele cu droguri au fost aduse de apă, în stațiunea Mamaia, detalii incredibile ies la iveală în dosarul "Cocaina de la Marea Neagră". Procurorii români, împreună cu cei de la Interpol, au descoperit că un milionar din Brazilia este cel care trimitea substanțele de mare risc în Europa de Vest, cu ajutorul unei rețele mafiote stabilită la noi, în Delta Dunării. Întreaga organizație a fost demascată după ce pachetele cu substanțe interzise, în valoare de 300 de milioane de euro, au fost scăpate accidental din barcă. VIDEO EXCLUSIV

Mircea Pop, miercuri 15 iulie 2020 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Joseph Nasrallah era cunoscut sub pseudonimul "Sheik". Baron al drogurilor din America de Sud, așa cum era cândva Pablo Escobar, milionarul libanez, stabilit în Brazilia, era cel care trimitea cocaina pură, extrem de valoroasă, în Europa de Vest, prin intermediul țării noastre.

”Se dezvoltă rapid, nu există reguli, este o dezvolatare mare, este o piață extrem de puterniă, miliarde, în Europa 80, 100 de milioane de euro pe piața de droguri. Vă dați seama ce forță financiară au oamenii ăștia”, spune Dumitru Coarna, președinte Sindicatul Național al Polițiștilor.

Care era circuitul pachetelor cu droguri

În urma anchetei s-a aflat că milionarul supranumit "Sheik" colecta substanțele de mare risc din Bolivia, Columbia și Peru și le trimitea, din portul brazilian BELEM, cu o navă, până în zona portului Constanța, la 12 mii de kilometri depărtare. De aici, pachetele cu droguri erau preluate de bărci de mare viteză, pe care cărăușii le duceau în Delta Dunării. Apoi, cu tiruri și cu nave pe Dunăre, cocaina ajungea în Europa de Vest.

377231.jpg

Citeste si: Incredibil ce se întâmpla în "Depozitul Diavolului" din Bacău. Detalii șocante de la DIICOT

”Se ascund bine pentru că sunt foarte bine organizați, au oameni infiltrați peste tot: în poliție, în justiție, oameni care sunt angajați ai vămilor și de aceea reușesc de multe ori să ocoleasă filtrele poliției”, spune Ștefan Stroe, jurnalist de investigații.

15 români, ucraineni și sârbi făceau parte din grupare

15 indivizi români, ucraineni și sârbi au fost identificați de anchetatori ca fiind parte din grupul mafiot ce trecea cocaina de milioane de euro prin România. Au cumpărat în Delta 2 bărci de mare viteză, 6 autoturisme, o dubă și 2 pensiuni retrase, unde depozitau pentru scurt timp pachetele cu substanțe interzise.

Anul trecut, tocmai cărăușii au avut ghinionul să piardă pe mare jumătate din cantitatea de droguri a lui Sheik, în valoare de 300 de milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului făcut public, inculpații se pregăteau să recupereze mai multe tone de cocaină de pe nava ce ajunsese din Brazilia, în apele teritoriale ale României. Drogurile au fost urcate în două bărci de mare viteă, însă una dintre ele, încărcată cu peste o tonă de substanțe interzise, s-a răsturnat în zona Sfântul Gheorghe, din Tulcea. Astfel, pachetele cu droguri au ajuns la mal, în stațiunea Mamaia, dar si la vecinii bulgari, de unde au fost recuperate de politiști.

Citeste si: Bărbat arestat după ce a fost prins cu 1,2 kilograme de cannabis

În octombrie, anul trecut, după o colaborare cu anchetatorii INTERPOL, baronul drogurilor din Brazilia a fost arestat și încarcerat, pentru a treia oară în ultimul deceniu, iar 3,5 tone de cocaină au fost confiscate dintr-o locație de-a sa. Presa din America de Sud susține că supranumitul Sheik își cumpărase o vilă de 40 de milioane de dolari, predominant din marmură, iar una dintre băi urma să fie mobilată cu o cadă de aur, în valoare de 120 de mii de dolari. Moșia lui n-a mai apucat să fie finisată, însă, din cauza problemelor cu legea. Traficantul de droguri, închis în Sao Paolo, a fost condamnat deja la 22 de ani de închisoare.

Citeste si: Cultură indoor de cannabis, descoperită în Bucureşti

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si