Dezastrul de la Alunu i-a speriat pe minerii din Gorj

Scenele de coșmar surprinse joi în Cariera Alunu au băgat frica în minerii din Gorj.

K.B., vineri 24 mai 2019 , 12:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Excavatoarele din cariere devin pericole reale pentru mineri din cauza lipsei de retehnologizare. Nicu Bunoica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, spune că riscul este unul major, mai ales ca nu s-au mai făcut investiții în carierele de cărbune. "La noi, la Gorj, putem să le vedem mâine sau poimâine, nu vor trece luni sau ani de zile până să se prăbușească și la noi excavatoarele, pentru că sunt aceleași ca și la noi. Cariera de la Alunu a fost a Complexului Energetic Oltenia. A lucrat tot pe retehnologizările făcute pe timpul comunistilor și apoi puțin după Revoluție. Nu mai avem meseriași, nu mai avem bani, nu mai ai cu cine să mai faci reparații, retehnologizări. E o lipsă majoră de investiții", a spus Bunoaica.

Citeste si: VIDEO | Muzica si pentru cei cu probleme de auz, la Electric Castle

Citeste si: VIDEO | Comuna modernizata cu bani europeni. Are asfalt si in camp

Citeste si: Rona Hartner, probleme mari de sănătate."Era pericol să mor în avion"

Sindicalistul susține că și investițiile care se fac sunt mai mult de formă și, în orice clipă, orice excavator din Gorj poate să cedeze: "Eu am spus că se va întâmpla treaba asta. Iată că s-a întamplat la Vâlcea. Dumnezeu a fost bun cu noi că nu s-a întâmplat la noi. Putea să fie în funcționare. Cinci, șase oameni puteau fi morți acolo.Sunt sigur că se va întâmpla și la noi. Pericolul este iminent. Atât minerii, cât și energeticienii din Gorj sunt în pericol. Totul e chinezărie, mai mult s-au vopsit piese decât să se repare și în termocentrale. De-asta vrem ca oamenii să plece acasă mai devreme. Nu pot să accept să moară prin cariere te rmocentrale. Decât să punem viața oamenilor în pericol, mai bine s-o închida odată."

Citeste si: Daniel Zamfir, un nou proiect "împotriva cametei"! Interzice creditele în valută și cere conversia celor existente

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si