Din 3 august se impun noi măsuri de restricție în Sibiu

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile deschise aglomerate din judeţul Sibiu din 3 august, cum sunt pieţele agroalimentare, târguri, bâlciuri, staţiile de autobuz, peroane, la ceremonii funerare, în zona de parcare a Aeroportului şi la Grădina Zoologică, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura va fi aplicată pentru toate persoanele, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani.

Author: Catalina Popa sâmbătă 01 august 2020 , 14:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Sibiu a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că pe data de 31 iulie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis ca începând din 3 august, ora 00.00,

să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii SARS-CoV–2.

Masca devine obligatorie în pieţele agroalimentare

Citeste si: Paralizat de la gât în jos și imobilizat în scaun cu rotile, Mihai Neșu este executat silit de Primăria Oradea! Fostul fotbalist a primit somație de la Direcția Economică!

Masca devine obligatorie în pieţele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, între orele 15.00 – 18.00 şi permanent sâmbăta şi duminica, în pieţele agroalimentare cu program săptămânal – în ziua desfăşurării, pe întreaga perioadă, în pieţele volante/pieţele mixte – pe întreaga durată a desfăşurării, în târguri generale sau specializate, pe întreaga durată a desfăşurării acestora, în bâlciuri sau festivaluri tematice, tot pe întreaga durată a desfăşurării.

Citeste si: Firea, critici dure la adresa întâlnirii între Ludovic Orban şi liderii USR şi PLUS: "Au venit să joace păcănele la Palatul Victoria"

Masca va fi purtată şi în staţiile de autobuz, peroanele din staţiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internaţional Sibiu- zona de parcare, în staţiile de îmbarcare transport  pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac şi Păltiniş)

– pe perioada staţionării şi îmbarcării, pe perioada desfăşurării ceremoniilor funerare, la Grădina Zoologică Sibiu, în zonele cu potenţial de aglomerare (casa de bilete, zona chioşcurilor şi tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă şi duminică, în zonele de socializare din parcuri (mese pentru jocul de şah – Parcul Astra, etc.);

- Evenimente culturale organizate în spaţii deschise – atât pentru participanţii la eveniment, conform legislaţiei în vigoare, dar şi pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staţioneze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a anunţat că respectarea măsurilor de protecţie individuală duce la diminuarea răspândirii virusului.

Citeste si: Arafat, decizie de ultim moment. Ce se va întâmpla cu terasele după ora 23:00

„Deşi la nivelul judeţului Sibiu nu ne confruntăm cu o creştere alarmantă, totuşi numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, motiv pentru care noi toţi, trebuie să fim responsabili şi preventivi, astfel că, trebuie să respectăm cu stricteţe toate măsurile de prevenire date de autorităţi. Este important să conştientizăm că prezenţa virusului SARS CoV-2 în vieţile noastre, poate genera o serie de efecte nedorite, iar pentru a preveni răspândirea acestuia trebuie să acţionăm responsabil. Prin hotărârea luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor cetăţenilor, asupra faptului că ne aflăm în stare de alertă, iar respectarea măsurilor de protecţie individuală poate duce la diminuarea răspândirii virusului SARS CoV-2 în comunitate”, a anunţat prefectul.

De la începutul pandemiei, în judeţul Sibiu au fost nregistrate 916 cazuri de COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si