Din cauza secetei, fermierii români vor înlocui culturile tradiționale cu unele importate din Africa

Din cauza secetei, fermierii români vor înlocui culturile tradiționale cu unele importate din Africa

Din cauza secetei, fermierii români vor înlocui culturile tradiționale cu unele importate din Africa

(Sursa foto: unsplash.com)

Vremea schimbătoare îi pune pe fermieri la încercare. Aceștia sunt nevoiți să apeleze la noi experimente. După un an secetos şi un altul cu furtuni şi ploi abundente, fermierii se văd nevoiţi să se adapteze şi încep să cultive soiuri mai puţin obişnuite în ţara noastră. În speranţa că vor trece de la pierderi la profit, culturile tradiţionale sunt înlocuite cu unele importate chiar din Africa.

După ce anul trecut nici producția de porumb, nici cea grâu nu au adus rezultate mulțumitoare din cauza secetei, anul acesta unii agricultori au căutat singuri soluţii de viitor.

Spre exemplu, pe o suprafaţă de un hectar, un fermier a plantat, pentru a vedea cât de bine merge sau nu, sorgul. Fermierul vrea să vadă cât de bine merge sorgul în zona Moldovei. Se pare că întreaga acţiune a fost mulțumitoare, aducând rezultatele mult așteptate.

Este vorba despre un hectar pe care s-a plantat sorg, o plantă specifică mai degrabă în Africa, dar care poate să înlocuiască cu succes atât porumbul, în alimentaţia animalelor. De asemenea, dacă este transformat în făină, din sorg se poate face pâine. Şi vorbim despre o pâine care are mai mulţi nutrienţi decât cea făcută din făina de grâu.

Citeste si: Scumpiri în masă. Alimentele de bază au prețuri cu cel puţin 25% mai mari

Experții pregătesc hibrizi de porumb pentru a reduce din pierderi pe viitor

Pentru fermieri, cultura de sorg este benefică pentru că există costuri mult mai mici. Costurile sunt chiar şi cu 50% mai mici decât sunt pentru un hectar cultivat cu porumb.

Tot din cauza vremii se fac teste la Universitatea Agronomică pentru verificarea mai multor hibrizi de porumb pentru diferite tipuri de climă, tocmai pentru a vedea ce ar putea fi înlocuit şi modificat pe viitor ca să reziste şi, astfel, agricultorii să nu mai aibă atât de multe pierderi în anii în

care vremea nu ţine cu ei.

Citeste si: Congo vrea să importe cantităţi mari de cereale din România


Autor

Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.

Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.

Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.

Îți Recomandăm Și...