Directorul de la spitalul din Suceava care a chemat la serviciu și cadrele medicale infectate cu coronavirus e putred de bogat! Alexandru Macovei are o casă, două apartamente și 300.000 de euro în conturi!

Spitalul din Suceava a devenit un focar de infecție cu coronavirus.

Author: Matei Vaihan miercuri 25 martie 2020 , 10:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spitalul din Suceava a devenit un focar de infecție, amploarea acestei fiind copleșitoare. Nu mai puțin de 92 de angajați ai Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost confirmate cu Covid-19 luni, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit.

Spitalul urmează să fie închis și toți medicii din spital vor fi puși în izolare, a anunțat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore și va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții internați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimiși medici din alte spitale din regiune, spun autoritățile. Hotnews.ro a dezvăluit că Alexandru Macovei, directorul medical al spitalului, ar fi responsabil de situație. “Tot personalul medical de la Spitalul Județean Suceava - devenit luni un focar de infecție cu coronavirus și care va fi închis și dezinfectat - a fost chemat la lucru luni dimineața de către directorul medical al instituției.
Medici, asistente, infirmiere au fost amenințați cu un ordin de ministru inexistent și li s-a cerut să se prezinte la spital chiar dacă se aflau în izolare sau dacă erau confirmați cu coronavirus, acuză un medic. „Au fost amenințați că vor fi dați afară altfel. Directorul medical aflase chiar înainte că e pozitiv. Operase înainte, deși trebuia să fie în izolare”
, povestește pentru HotNews.ro un medic din Suceava.

Citeste si: Cum să te protejezi de coronavirus atunci când mergi la cumpărături?

Citeste si: Bărbatul venit de la Milano care a refuzat autoizolarea, în fața căruia au stat drepți cinci polițiști, își închide pagina de facebook: „Nu vreau să fiu cum sunt Vulpița cu Viorel”

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ce face Lidia Buble în casă de când cu epidemia de coronavirus! Imaginea care a șocat multă lume

Site-ul  a postat mesaje pe care le-au primit cadrele medicale de la Macovei. „Bună seara! La ora 7:30 toate cadrele medicale care sunt confirmati pozitiv, suspecti sau negativi sunt asteptati la spital! Ordin de ministru!”- se arată într-un mesaj pe WhatsApp trimis către toți șefii de secție de la Spitalul Județean Suceava de către directorul medical dr. Alexandru Macovei. Mai departe, în conversație, șefii de secție întreabă să fie siguri că au înțeles bine ce li se cere: „Și cei izolați la domiciliu și cei pozitivi??”. „Toti. Tot personalul: medici asistente infirmiere”, vine răspunsul. “Toți medicii au fost chemați, tot personalul medical. Asistentele, infirmierii- nu conta dacă erau pozitivi sau în izolare sau dacă așteptau rezultatul testelor. Toată lumea a venit luni dimineață, au fost amenințați cu un ordin de ministru care nu există și că li se desface contractul de muncă altfel. Fiecare s-a întâlnit pe secție, apoi unii au plecat. Alți medici au fost apoi internați după ce le-a venit rezultatul pozitiv la teste”, a povestit pentru HotNews.ro sub protecția anonimatului un medic din Suceava.( citește interviul cu medicul de la Timișoara care îi vindecă pe români de coronavirus)

Directorul de la spitalul din Suceava. Alexandru Macovei a încasat venituri lunare de 16.000 de lei

Acesta a mai precizat că directorul medical, cel care a trimis ordinul șefilor de secție ca toată lumea să se prezinte luni dimineața la spital, a aflat de duminică seara în jurul orei 22 că și el este pozitiv la COVID-19. „Dr. Macovei trebuia să fie în izolare. Acum e internat în spital”, a mai precizat medicul din Suceava. „În cursul nopții trecute am emis o solicitare de prezentare a cadrelor medicale la spital pentru a lua act de decizia ministerului în ceea ce privește activitatea cadrelor noastre începind cu ziua de azi 23.03.2019. Toate cadrele medicale care primiseră confirmarea că sunt pozitive au fost chemate la pavilionul de pneumologie care se află în locație diferită decât corpul central al spitalului. De altfel răspunsul oficial de la cele două institute de boli infecțioase din Iași și București, au venit în cursul zilei, notificându-ne rezultatele pozitive pt o parte din cadrele nostre medicale, printre care și subsemnatul.”, a declarat Macovei pentru hotnews.ro.

Conform ultimei declarații de avere, depusă în mai 2019, când era tot într-o funcție de conducere la Spitalul Județean Suceava, Macovei deține un teren intravilan, o casă, două apartamente și o mașină Toyota. El are tablouri în valoare de 30.000 de euro,  dar și două conturi la bancă, unul cu 28.000 de euro, celălalt cu 270.000 de euro. La venituri anuale, Macovei a notat că a încasat 172.156 lei de la Spitalul Județean Suceava, 11.022 lei de la Spitalul CFR, 7.227 de lei ca persoană fizică și aproximativ 2.000 de lei din dobânzi și dividende. În totl, Macovi a încasat 192.405lei, adică un venit lunar de aproximativ 16.000 de lei.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si