16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus

Un număr de 16 cadre medicale de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au intrat, marţi, în izolare, după ce un pacient adus de la Suceava a fost confirmat cu coronavirus.

K.B., marți 24 martie 2020 , 11:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pacientul a fost adus săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, find internat la Institutul de Gastroenterologie.

Citeste si: Cântăreţul şi saxofonistul Manu Dibango, spitalizat în urmă cu câteva zile din cauza coronavirusului, a murit

El a fost confirmat în noaptea de luni spre marţi cu coronavirus, fiind transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii şi asistentele din cadrul Institutului de Gastroenterologie au fost testaţi, dar până la primirea rezultatelor au intrat în izolare.

Citeste si: Suceava: Dosar penal in rem, după ce la Spitalul Judeţean 52 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

“Pacientul fusese transferat de la secţia de profil a Spitalului de Urgenţe Suceava. S-a decis testarea lui, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. În institut s-a făcut testarea colegului de salon, care a ieşit negativ. Personalul medical este testat începând din această dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) urmând sa intre în autoizolare. Este vorba de 16 medici şi asistenţi medicali", a declarat medicul Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si