Dispar două monede pe care le românii le foloseau frecvent

Sunt șanse foarte mari să dispară din circulație două monede pe care le românii le foloseau frecvent în momentul în care călătoreau în alte țări din Uniunea Europeană: micile monede de 1 și 2 eurocenti.

luni 28 septembrie 2020 , 16:22

Atenție, dispar din circulație! Producția acestor monede, prea scumpă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A fost demarată astăzi, pentru o perioadă de 15 săptămâni, o procedură a Comisiei Europeane de consultare publică cu privire la utilizarea micilor monede de 1 şi 2 eurocenţi.

Se are în vedereo eventuală propunere legislativă care ar putea duce la eliminarea progresivă a acestor monede din circulație, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Potrivit analiştilor, monedele de 1 şi 2 eurocenţi costă foarte mult pentru a fi fabricate şi deseori ajung în portofelele cetăţenilor fără a fi utilizate.  

Citeste si: Prognoză sumbră despre cursul valutar. Euro atinge pragul de 5 lei

Atât simpli cetăţeni, cât şi instituţiile interesate sunt invitate să îşi exprime punctul de vedere şi sugestiile cu privire la acest subiect. Ulterior, Executivul comunitar va realiza o analiză şi un studiu de impact cu privire la utilizarea acestor mici monede, ţinând cont printre altele de punctele de vedere strânse.

Când se va decide eliminarea sau păstrarea monedelor

Pe această bază, Comisia "va decide, la finele lui 2021, dacă se impune o propunere legislativă cu privire la introducerea unor reguli uniforme pentru plăţile cu numerar în zona euro şi cu privire la o posibilă eliminare a monedelor de 1 şi 2 eurocenţi".

eurocent
Moneda de 1 eurocent ar putea să dispară

eurocenti
Moneda de 2 eurocenți ar putea dispărea din circulație

Comisia va analiza cu atenţie impactul economic, social şi cel asupra mediului al introducerii unor reguli uniforme. Orice viitoare propuneri cu privire la acest subiect vor fi bazate pe rezultatul evaluării.

Sursa: Agerpres.ro


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si