Prognoză sumbră despre cursul valutar. Euro atinge pragul de 5 lei

Directorii financiari din România se așteaptă la o depreciere progresivă a leului în fața monedei euro în următoarea perioadă. Estimările sunt confirmate deja de anunțurile succesive ale BNR privind noi recorduri ale monedei europene.

Author: Razvan Ilie vineri 25 septembrie 2020 , 14:55

curs valutar
Prognoză sumbră în privința cursului valutar
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii în finanțe din Asociaţia CFA Romania se așteaptă ca euro să ajungă la un pas de 5 lei în următoarele 12 luni. Până și ministrul Finanțelor a avertizat cu privire la deprecierea semnificativă a leului.

Citeste si: Curs valutar BNR, vineri 25 septembrie 2020. Leul termină săptămâna în genunchi. EURO, un nou record

”În

ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), neexistând nicio opinie de apreciere a leului. Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8886, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9777”, arată datele CFA.

Potrivit News.ro, anticipaţiile individuale au variat între 4,8500 şi 5,1500 lei/euro. 

Euro atinge al treilea maxim istoric consecutiv

Curs valutar BNR, vineri 24 septembrie 2020:  euro a continuat să se aprecieze  puternic în fața leului și, după ce a sărit ieri pentru prima dată pragul de 4,87 lei, a atins  valoarea de 4,8722 lei, conform anunțului BNR de azi.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, avertisment după majorarea pensiilor în Parlament: Ne îndreptăm spre scenariul Greciei

Este o  nouă cotație record  a monedei europene, a

cincea din ultimele două săptămânii. Ministrul de Finanțe a avertizat zilele trecute că ne putem îndrepta spre scenariul Greciei și către o devalorizare masivă a leului, ca urmare a majorării pensiilor cu 40% în Parlament.

Citeste si:   Soția lui Petre Roman și-a anunțat revenirea în muzică! Silvia Chifiriuc a lansat 3 albume în 30 de ani!

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a lansat marți seara un avertisment dur după majorarea pensiilor în Parlament cu 40 de procente.

Cursul valutar s-ar putea deprecia rapid, a spus Florin Cîțu și ne-am putea îndrepta spre scenariul Greciei în perioada următoare.

Rata inflației, în creștere

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (septembrie 2021/septembrie 2020) a înregistrat o valoare medie de 2,94%.

De asemenea, 60% dintre participanţi anticipează majorarea ratei inflaţiei în următoarele 12 luni. Peste 73% anticipează majorarea primei de risc (măsurată prin CD) a României în următoarele 12 luni.

Citeste si: Horoscop 26 septembrie 2020. Trecutul te bântuie!

Peste 66% consideră supra-evaluate preţurile proprietăţilor imobiliare din marile oraşe.

Sursa: News.ro

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si