Efectele îngrozitoare ale unui război nuclear pe scară largă ar duce la moartea de foame a milioane – poate miliarde de oameni – și probabil că există "doar două locuri pe Pământ" unde ai putea fi în siguranță.

Citește și: A rămas orb și incapabil să mai vorbească după ce colegii de facultate i-au turnat alcool pe gât cu forța. "Botezul" frăției, în fața sentinței finale

Este verdictul dat de Annie Jacobsen, o jurnalistă care a petrecut ani de zile cercetând efectele războiului nuclear.

Experta consideră că există doar două țări în care ai putea supraviețui în siguranță atunci când începe nebunia generală, iar bombele nucleare vor cădea în toate direcțiile.

Previziune: 5 miliarde de oameni mor în primele 72 de ore ale unui război nuclear

Annie Jacobsen spune că în primele 72 de ore ale unui război nuclear, aproximativ cinci miliarde de oameni ar fi morți – însă cele trei miliarde de supraviețuitori s-ar confrunta cu greutăți incredibile după primul val nuclear.

Fumul gros de la incendiile de pe trei continente ar declanșa o mini-eră de gheață, făcând aproape imposibil pentru supraviețuitori să cultive hrană.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

"Majoritatea lumii, cu siguranță latitudinile mijlocii, vor fi acoperite de foi de gheață... în locuri precum Iowa și Ucraina ar fi doar zăpadă timp de 10 ani”, spune experta.

"Doar două țări sunt sigure". Unde ai putea supraviețui în cazul unui război nuclear

"Doar două țări sunt sigure". Unde ai putea supraviețui în cazul unui război nuclear

[Sursa foto: Facebook]

Care sunt cele două țări unde poți trăi după războiul nuclear

Vorbind la podcastul Diary of a CEO, experta a spus că consecințele acelei ierni nucleare vor fi fatale pentru majoritatea supraviețuitorilor.

"Agricultura ar eșua, iar când nu ai agricultură oamenii pur și simplu mor”, a explicat Annie.

„Pe lângă asta, un alt efect cumplit va fi expunerea oamenilor la radiații, deoarece stratul de ozon va fi atât de deteriorat și distrus încât nu poți sta afară în lumina soarelui – oamenii vor fi forțați să trăiască în subteran”, este scenariul groaznic al lui Jacobsen.

Annie Jacobsen a spus că a discutat cu profesorul Brian Toon, un expert de top în știința climei și a atmosferei, și au ajuns la cocluzia că singurele locuri care ar putea susține agricultura în urma unei ierni nucleare ar fi Australia și Noua Zeelandă.

Annie Jacobsen

Annie Jacobsen

[Sursa foto: Daily Star]

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

Australia și Noua Zeelandă ar fi protejate de efectul catastrofal post-nuclear, iar oamenii ar putea încă să cultive hrana pe continentul îndepărtat de Europa, Asia și SUA.

Buncărele nucleare, de tipul celor construite de miliardari în SUA și în jurul lor, ar fi utile doar atâta timp cât au resurse energetice.

"Cele mai mici vor funcționa doar atâta timp cât există benzină sau motorină pentru a ține în viață generatoarele.

Oamenii se vor întoarce la starea cea mai primitivă și cea mai violentă, se vor lupta între ei pentru resursele minuscule care au rămas”, este previziunea expertei, potrivit Daily Star.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si