Un al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale urmează să se organizeze în două localități din țară. Doi candidați pentru alegerile locale au avut rezultate identice în urma alegerilor de duminică.

Doi candidați, același rezultat: al doilea tur de scrutin

În două localități din România se va organiza al doilea tur de scrutin, după ce doi candidați pentru funcția de primar au obținut rezultate identice, potrivit informațiilor transmise de gândul.ro.

Una dintre localități este comuna Poșaga, din munții Apuseni. Atât Ionel Bulgăr, candidatul PNL în perioada 2012-2024, cât și Aurelia Popa, candidata PSD, au obținut câte 345 de voturi la alegerile locale desfășurate pe 9 iunie.

Citește și: Primul demers în calitate de primar, greva foamei. Motivul pentru care edilul din Videle a ieșit în stradă: "Este datoria mea"

Localitățile din România unde va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale

[Sursa foto: istockphotos]

Cea de-a doua localitate unde doi candidați au obținut rezultate identice este comuna Chețani, din județul Mureș.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Emil Florin Mocan, candidat PSD, și Daniel Bega, reprezentantul Alianței PMP-Forța Dreptei, au obținut 431 de voturi fiecare. Potrivit aceleiași surse, voturile au fost numărate de până la opt ori în unele secții de votare.

Având în vedere rezultate identice, peste două săptămâni, în comuna Chețani, va avea loc al doilea tur de scrutin.

„Surprinzător, atât candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, domnul Bega Daniel, cât şi Mocan Emil Florin, primar în funcţie, candidatul PSD, au oprit contorul voturilor la 431! Egalitate! Ceva mai rar întâlnit în ultima perioadă”, a declarat Mihai-Dan Fărcaș, repezentantul Forța Dreptei Mureș, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Situație fără precedent la Primăria Sectorului 1. George Tuță a cerut ca sacii cu voturi să fie păziți, iar Clotilde Armand face acuzații grave: "I-am prins că vor să fure"

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Localitățile din România unde va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale

[Sursa foto: istockphotos]

Se pare că cel de-al doilea tur de scrutin este susținut de candidatul PSD din comuna Chețani, care a anunțat public că va începe o nouă campanie electorală, curată.

„Dorinţa cetăţenilor a dus la această egalitate de voturi. Trebuie să respectăm rezultatele. În continuare îmi voi aduna echipa şi să câştigăm, să ducem o campanie curată. Din păcate, adversarii au dus o campanie murdară, cu minciuni. Voi cere sprijinul tuturor forţelor, chem alături de mine toate forţele politice care m-au susţinut şi în mandatul trecut, pentru a duce la bun sfârşit proiectele mari pe care le avem în desfăşurare. Cer susţinerea tuturor, fără niciun beneficiu, în sensul că nu promit şi nu am promis la nimeni niciun fel de funcţie, cum adversarii încearcă să promită. Sunt secţii de votare în care voturile exprimate s-au numărat şi de 7-8 ori, în special la Cheţani.

Am înţeles că prin lege peste două săptămâni, de Rusalii, se va organiza un nou tur de scrutin”, a declarat presei Emil Florin Mocan, conform sursei citate anterior. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si