Faceți cunoștință cu cei mai noi și adorabili locatari ai Grădinii Zoologice din Oradea: doi pui jucăuși de tigru siberian, cu blană pufoasă și ochi verzi. Freddy, tatăl în vârstă de șase ani și Frida, proaspăta mămică, de șapte ani i-au conceput în captivitate.

Vor rămâne atașați de mama lor până la 18 luni

Alex Sârb, medic veterinar Zoo Oradea: "Pentru prima dată în istoria grădinii noastre avem doi pui de tigri siberieni.

Părinții lor au fost aduși anul trecut în martie din Slovacia. Și pentru ei este o premieră că au pui. S-au acomodat foarte bine."

La doar două luni, micile pufoșenii portocalii brăzdate de dungi negre cântăresc 7,5 kilograme, semn că mănâncă pe saturate.

Citeste si: Un seif în care se afla o sumă uriașă a fost furat dintr-o locuință din Sectorul 1. Cine este vinovatul

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Deocamdată, felinele lenevesc cât e ziua de lungă pe lângă mama lor și vor rămâne atașațe de ea cel puțin până la 18 luni.

Puii mănâncă deja carne

Alex Sârb, medic veterinar Zoo Oradea:   "Până la șase săptămâni au supt lapte de la mama lor. De la șase săptămâni au început să mănânce și carne, de pui, de vită.

Sunt foarte sănătoși și foarte mari pentru vârsta lor."

Citeste si: Vremea pe litoral în weekendul 30-31 iulie 2022

Blănoșii fac deliciul vizitatorilor, care nu se mai satură să-i fotografieze. Puiuții nu au fost încă botezați, așa că îngrijitorii așteaptă sugestii de nume de la turiști.

Citeste si: Întâmplare inedită în tren. A vrut să călătorească la vagonul cușetă, dar când s-a trezit trenul nu plecase din gară

Tigrul Siberian are o lungime între doi și patru metri și cântărește peste două sute de kilograme. Specia este extrem de rară, localizată în sud-estul extrem al Rusiei și nord-estul Chinei. Mai există doar aproximativ 600 de exemplare sălbatice în natură.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si