Doi români din Spania au ajuns în spatele gratiilor după ce și-au agresat și obligat fiica să cerșească

Tribunalul Provincial din La Coruña (Spania) a condamnat la închisoare doi părinți, români, după ce și-au agresat, abuzat și obligat propria fiică minoră să cerșească.

Author: Alexandra Costea miercuri 01 februarie 2023 , 13:50

Doi români din Spania au ajuns în spatele gratiilor după ce și-au agresat și obligat fiica să cerșească

Doi români din Spania au ajuns în spatele gratiilor după ce și-au agresat și obligat fiica să cerșească

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tatăl român a făcut-o pe cea mică să treacă printr-un adevărat calvar. Atitudinea bărbatului era derivată din statutul său de tată și doar așa victima a tolerat și a acceptat faptele la care a fost supusă.

Citește și: Un român, beat la volan, a făcut prăpăd pe o stradă din Italia. Tatăl unei fetițe de 6 ani a decedat pe loc

Cei doi români și-au trimis fiica să cerșească în diferite supermarketuri din zona în care locuiau. O lăsau acolo dimineața și o luau acasă seara. În momentul în care ajungeau acasă, părinții îi luau banii pe care îi câștigase din cerșit, iar tatăl o supuneau la bătăi crunte. De asemenea, fata minoră a fost abuzată de tată chiar și sexual atât în Spania, cât și în România.

La scurt timp după ce au fost denunțați, românii au fost urmăriți penal pentru aceste infracțiuni.

Faptele care au avut loc în România nu puteau fi judecate în Spania

Avocații apărării au susținut în fața instanței că infracțiunile comise în România nu puteau fi judecate în Spania, pentru că " s-a stabilit că atât inculpații, cât și victima au avut și dețin în prezent cetățenia română; că toți au avut reședința în Spania cu mulți ani înainte și continuă să o aibă și în prezent; iar victima era majoră la data la care se presupune că au avut loc".

Citește și: Visul american pentru românii din SUA. Cât muncesc într-o zi pentru a avea un trai mai bun

În analiza fondului, Curtea a demonstrat că argumentele apărării trebuie respinse, deoarece  "(...) lipsa referirilor la necesitatea probelor cu privire la problema care ar fi putut fi prevenită prin momentul în care a fost ridicată în cadrul procesului verbal înseamnă că această neregularitate procedurală nu a generat o lipsă de apărare și că argumentul poate și trebuie analizat. Ar trebui să se precizeze că acuzația nu poate fi relevantă decât pentru infracțiunea de detenție ilegală, întrucât relele tratamente care ar fi fost aplicate ar fi fost efectuate ani de zile în Spania".

Minora a fost obligată de părinți să meargă la cerșit

În ceea ce privește infracțiunea de cerșetorie, în fața judecătorilor s-a precizat că "(...) trebuie considerat dovedit, având în vedere claritatea declarațiilor victimei, că în perioada în care aceasta era minoră, inculpații au obligat-o să cerșească. De asemenea, din aceste declarații reiese clar că inculpații au controlat ceea ce câștiga fiica lor, au păstrat banii și au exercitat presiuni asupra ei pentru a obține suma pe care o doreau ei.

Citeste si: Robert o confruntă pe Mihaela, după ce concurenta la chemat pe Laurențiu în camera roșie. Mihaela recunoaște că îl simpatizează pe Laurențiu: ”Mi-e drag!”- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Cum singurele fapte relevante sunt cele petrecute în timp ce victima era minoră, faptul că fata a făcut aluzie în declarația sa că se ocupa "de bună voie" de cerșetorie nu ne permite să transferăm retrospectiv această atitudine a sa- care datează de după actele sexuale săvârșite de tatăl său- în timpuri anterioare".

Citește și: Povestea tulburătoare a lui Marian, un român rămas pe drumuri în Spania: „M-am trezit pe stradă, singur, cu hainele în geantă”

Mai mult, acesta constată că "(...) există probe suficiente că relațiile sexuale postulate prin acuzații au avut loc. Declarația victimei pare a fi suficient de persistentă în ceea ce privește realitatea și modul în care au avut loc relațiile sexuale.

Ea a repetat în mod substanțial aceste conținuturi în declarațiile sale și a fost deja analizat în detaliu faptul că apariția acestor conținuturi după câteva luni nu apare în contradicție cu producerea lor, ci, dimpotrivă, coerentă cu natura evenimentului victimal și cu mediul personal și social în care a avut loc",   potrivit jurnaliștilor străini.

Tatăl fetei va petrece opt ani în spatele gratiilor

Mai exact, magistrații spanioli au concluzionat că "(...) inculpatul a reușit să o supună pe fiica sa intențiilor sale datorită influenței pe care o exercita asupra acesteia, cauzată de poziția sa de superioritate, derivată din statutul său de tată și din maturitatea sa mai mare, astfel încât victima a tolerat, a acceptat (așa cum ea însăși a repetat) astfel de acte cu conținut sexual, dar cu o voință viciată.

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Continuitatea este evidentă, întrucât există mai multe acte omogene realizate în același context personal și într-o perioadă scurtă de timp și, în orice caz, au existat mai multe episoade de penetrare, astfel încât nu există nicio îndoială că această continuitate este încadrată în tipul agravat".

Românul va avea de executat o sentință de opt ani, șase luni și o zi în spatele gratiilor sub acuzația de comitere a infracțiunii continuă de abuz sexual cu penetrare. Totodată, instanța a condamnat-o și pe mama victimei la 9 luni de închisoare pentru infracțiunea de folosire a unui minor pentru cerșetorie.

Citește și: Tânăr arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și racolarea minorelor în scopuri sexuale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si