Doi soti din Iasi au schimbat destinele cumplite a 5 copii de la orfelinat: "Am facut mai mult pentru cei pe care i-am luat in plasament, decat pentru ai mei"

In Romania, tara cu cei mai multi copii abandonati din Europa, exista si povesti care ne ajuta sa speram intr-o lume mai buna! Doi soti din Iasi sunt parinti pentru 11 copii: 4 ai lor si 5 infiati de la orfelinat. Dragostea si dedicarea cu care ii cresc fac minuni. Eliza, cea mai mare dintre fetele adoptate, a ajuns studenta la una dintre cele mai prestigioase facultati din lume.

Author: A.C. miercuri 15 februarie 2017 , 18:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ingrid, Carina si Vasilica zambesc in ciuda sortii. Daca parintii nu le-ar fi abandonat la nastere, n-ar fi ajuns impreuna. Florentina, a patra dintre ele, e studenta la Brasov, iar Eliza, cea mai mare si modelul spre care tind toate, invata la Universitatea Sorbona din Paris.

Copilul caruia nimeni nu-i dadea o sansa a ajuns sa fie una dintre mintile sclipitoare ale faimoasei universitati. Cand nu e la cursuri, Eliza munceste sa isi plateasca studiile- e manager la una dintre companiile de top din lume cu sediul la Paris.

 

CRESC CU DRAGOSTE SI RABDARE

Gheorghe si Eugenia sunt oamenii care schimba destine. Desi au 4 copii ai lor, au mai adoptat 7. Trei sunt deja adulti, iar Vasilica ii urmeaza indeaproape.

Dragostea si daruirea parintilor au doborat muntii. Vasilica este acum eleva in clasa a 9-a si desi se apropie de majorat, n-ar vrea sa plece vreodata de-acasa.

EXEMPLU DE OMENIE

„Eu am luat in serios meseria de parinte. Daca vreti sa ma credeti, am facut mai mult pentru cei pe care i-am luat in plasament, decat pentru ai mei.

In momentul in care vrei sa faci ceva, cu siguranta reusesti.  E munca multa, trebuie multa rabdare, mult devotament pentru copiii astia si trebuie sa ii intelegi”, a declarat Gheorghe Vatavu.

Alti mii de copii, abandonati in centrele de plasament, isi asteapta familiile. Sotii Vatavu sunt dovada vie ca n-avem nevoie de brate de fier ca sa-i salvam.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si