Doliu în presa din România! Un jurnalist cunoscut a murit la scurt timp după vaccinarea anti-Covid

Un cunoscut jurnalist din România, președintele Societății pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina, a murit la vârsta de 76 de ani, la câteva zile după administrarea dozei anti-coronavirus.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 13 februarie 2021 , 13:45

jurnalist
Profesorul și cărturarul Gheorghe Dolinski, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, a murit chiar de ziua sa, transmite presa locală.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Profesorul și cărturarul Gheorghe Dolinski, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, a murit chiar de ziua sa, transmite presa locală.

După ce și-a făcut vaccinul, profesorului Dolinski i s-a făcut rău și a murit la scurt timp după asta, la vârsta de 76 de ani, informează Romania TV.

Citeste si: Tragedie. 19 oameni au murit pe loc într-o explozie uriașă. "Bilanțul va crește în următoarele ore"

Cine a fost Gheorghe Dolinski 

De-a lungul activității sale, profesorul a scris sute de articole în presa locală, iar pentru comunitatea din Arbore și-a adus o contribuție importantă prin scrierile sale. Trebuie amintite aici ”Arbore, străveche vatră de etnografie și folclor”, dar și ”Personalități arborene”.

Gheorghe Dolinski a primit în anul 2004 medalia ”Meritul cultural” în rang de cavaler din partea președintelui României.

Gheorghe Dolinski a fost pasionat de filatelie și a participat la mai multe expoziții naționale și internaționale, unde a primit peste 250 de premii în perioada 1990-2016, potrivit monitorulsv.

De-a lungul activității sale, profesorul a scris sute de articole în presa locală Gheorghe Dolinski

Foștii colegi de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina au transmis un ultim mesaj pentru cel care a condus destinele organizației în ultimii ani:

Cu adâncă durere și profund regret, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina anunță trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, a celui care a fost profesor Gheorghe Dolinski, în vârstă de 76 de ani, intelectual de o deosebită valoare, cu o bogată și îndelungată carieră pedagogică, om de presă și televiziune, scriitor și publicist, președinte în exercițiu al societății noastre. Îi vom păstra o vie și neștearsă amintire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si