Doliu printre români! S-a stins meșterul Ion Arsene

Ion Arsene, cel care a creat de-a lungul vieţii zeci de mii de instrumente muzicale, de la fluiere, ocarine şi cimpoaie, a murit la vârsta de 88 de ani.

Author: A.N.C miercuri 29 mai 2019 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” anunță cu profund regret trecerea la cele veşnice a meşterului Ion Arsene, cel care a creat de-a lungul vieţii zeci de mii de instrumente muzicale, de la fluiere, ocarine şi cimpoaie pe care le-a vândut în toată lumea.

Originar din satul Poienarii de Muscel, comuna Jugur din județul Argeş, meşterul Arsene Ion s-a născut pe 25 decembrie 1931.

Citeste si: A murit antrenorul emerit Constantin Dumitrescu

Citeste si: Tânăra care a compus „Balada lui Dragnea” e fericită după condamnarea la închisoare a liderului PSD: “La mulți ani, Dragnea! A trecut un an de la urare! În sfârșit, s-a adeverit!” VIDEO

Citeste si: Gabriela Cristea anunță că ar putea să intre în politică! ”Nu mai există politicieni în momentul ăsta” Dezvăluirea a fost făcută în emisiunea Cristinei Șișcanu

Inspirat de cântecele tradiționale ale zonei meşterul Ion Arsene a devenit purtatorul şi interpretul lor. La formarea sa a contribuit ucenicia făcută pe lângă meşterul Pasăre Gheorghe din Ocniţa, Vâlcea.

Din anul 1970, meşterul Arsene a fost colaborator al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” fiind prezent la expoziţiile şi târgurile organizate aici de-a lungul anilor. Pasiunea lui a fost transmisă şi celor patru copii ai săi.

În 2002, a primit, din partea Preşedinţiei României, distincţia “Crucea naţională Serviciul Credincios, clasa a III-a”.

Numele său va rămâne înscris atât în galeria celor mai talentaţi creatori de artă populară românească, cât şi în inimile celor care au avut prilejul să îl cunoască.

Dumnezeu să-l odihnească!", este anunțul publicat de reprezentanții Muzeului Național al Satului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si