Donald Trump apără acţiunile susţinătorilor săi: ”Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Preşedintele american Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter în care, de această dată, apără acţiunile susţinătorilor lui care au pătruns miercuri în Capitoliu şi au vandalizat mai multe spaţii.

Author: Mircea Pop joi 07 ianuarie 2021 , 05:58

Donald Trump apără acţiunile susţinătorilor săi: ”Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”
Donald Trump apără acţiunile susţinătorilor săi: ”Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proteste în SUA. „Acestea sunt lucrurile şi evenimentele care se întâmplă când o victorie sacră obţinută cu majoritate zdrobitoare de voturi este smulsă fără menajamente şi brutal”, a scris el.

Trump şi-a încheiat mesajul: ”Amintiţi-vă ziua asta pentru totdeauna!”

Preşedintele în exerciţiu a declarat încă din noaptea alegerilor din noiembrie 2020 că scrutinul a fost fraudat. El nu a prezentat vreodată dovezi şi nu există probe în acest sens.

Citeste si: Proteste în SUA: Femeia împuşcată în timpul incidentelor de la Capitoliu a murit

La finalul mesajului, Trump le-a cerut protestatarilor să „meargă acasă cu dragoste şi liniştiţi”.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Citeste si: Procedura de validare a rezultatului alegerilor din SUA a fost reluată. Pence: "Violenţa nu câştigă niciodată. Libertatea câştigă şi asta încă este casa poporului"

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

Citeste si: Joe Biden, despre incidentele de la Capitoliu: Acesta nu este un protest, este o revoltă

Senatorul republican Mitt Romney a transmis miercuri seară: „Ce s-a întâmplat astăzi aici a fost o revoltă incitată de preşedinte”.

El şi-a îndemnat colegii să continue finalizarea numărătorii voturilor şi, unanim, să afirme legitimitatea alegerilor prezidenţiale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si