Două localități din Ilfov intră în carantină pentru 14 zile

Prefectura județului Ilfov a anunțat, marți, intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a comunelor Chiajna și Cornetu, din apropierea Bucureștiului.

Author: Andreea Bolocan marți 16 martie 2021 , 15:49

Chiajna și Cornetu intră în carantină coronavirus
Chiajna și Cornetu intră în carantină
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a luat această decizie ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate

Publică.

Conform celor două ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, şi comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, intră în carantină de marţi, de la ora 22:00, până pe 30 martie la aceeaşi oră.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre o eventuală carantinare a Capitalei: „Acest lucru depinde de noi toţi”

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţă extraordinară, luni, două hotărâri prin care s-a propus instituirea carantinării zonale pentru comunele Chiajna şi Cornetu

.

Deciziile adoptate în ședință extraordinară

Hotărârea nr. 27 din 15.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov;

Hotărârea nr. 28 din 15.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cornetu, cu satele aparținătoare Cornetu și Buda, județul Ilfov.

Ambele propuneri au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Citeste si: Franţa şi Italia suspendă utilizarea vacinului anti-COVID-19 AstraZeneca

Raed Arafat a emis două ordine în ceea ce privește carantinarea

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis următoarele ordine:

OSDSU nr. 6638 din 16.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 30.03.2021 ora 22:00;

Raed Arafat a emis două ordine

OSDSU nr. 6639 din 16.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Cornetu, cu satele aparținătoare Cornetu și Buda, județul Ilfov, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 30.03.2021 ora 22:00.

Luni, în orașul Bragadiru s-a impus carantină după ce incidența a ajuns la 6,46 cazuri la mia de locuitori. Totodată, localitatea Clinceni a intrat în carantină din 9 martie, iar Dobroești din 11 martie, pentru 14 zile. Deplasarea în aceste localități și în afară va fi permisă doar pe baza declarației pe proprie răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței de salariat. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si