Două rețete de post cu căpșuni! În acest articol vă prezentăm două rețete savuroase de post pe care le puteți prepara cu căpșuni. Trebuie încercate neapărat!
Două rețete de post cu căpșuni! Căpșunile sunt fructele sezonului de vară. Acestea sunt extrem de gustoase și au foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Iată ce rețete puteți prepara de post!
Brioșe cu căpșuni
Ingrediente:
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 cană apă minerală
2 căni făină
1 zahăr vanilat
1 praf de copt
3 linguri fulgi de nucă de cocos
căpșuni
Mod de preparare
Primul pas este acela de a amesteca făina cu nucă de cocos, zahăr, zahăr vanilinat, praf de copt și sare într-un castron larg. Se face o gropiță în mijloc și se toarnă apa minerală și uleiul. Se amestecă totul pentru a se omogeniza și se încorporează căpșunile.
Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară
Se pot folosi căpșuni congelate sau proaspete dacă se găsesc. Nu este vreo diferență între ele, doar că cele naturale vor da o culoare mai aprinsă prăjiturii. Puteți turna aluatul în forme de brioșe mici.
Se vor lăsa să se coacă timp de 30-40 de minute.
Se scot afară și se lasă la răcit. Sunt ideale servite cu o ceașcă de cafea dimineața sau la un ceai fierbinte.Prăjitură cu căpșuni
Ingrediente
- Pentru o tava de 23x23cm:
- cca. 250 g de fructe (cirese si capsuni)
- 1 cana de apa(de 250 de ml cu care veti masura toate ingredientele)
- 1 cana de zahar brut sau tos
- 1/2 cana de ulei
- 2 cani de faina
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Căpșunile se vor spăla foarte bine. Urmează ca acestea să fie spălate și tăiate în cubulețe. Într-un vas se vor amesteca apa cu zahărul, uleiul și esența. În alt vas se amestecă făina cu praful de copt. Se toarnă treptat făina peste amestecul lichid și se amestecă cu un tel.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se toarnă compoziția.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu și se lasă aproximativ 40-45 de minute.
Se va verifica cu o scobitoare dacă este gata. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează cu zahărul pudră și se servește.
Citește și: Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.