Rețetă tradițională de dulceață de gutui. Iată cum se prepară!

Iată două dintre cele mai gustoase rețete de dulceață de gutui pe care trebuie să le încercați acasă. Iată rețeta pas cu pas!

Gutuile reprezintă fructul ideal pentru cele mai gustoase rețete de toamnă. Mirosul lor parfumat este iubit atât de cei mici, cât și de adulți. Cu ajutorul gutuilor puteți prepara dulceață, gem și prăjituri. Iată două rețete pentru dulceață de gutui!

Ingrediente

2 kg gutui;

1 kg zahăr;

300 ml apă;

O lămâie

Mod de preparare

Începeți prin a curăța gutuile de coajă, iar sâmburii se strâng și se pun într-un tifon curat care se leagă. După care, se stropesc gutuile feliate cu suc de lamaie, se adaugă zahărul și apa, se amestecă și se lasă peste noapte așa.

Citeste si: VIDEO- Wild cooking: rețetă delicioasă de cotlete de porc cu sos cremos de ciuperci

A doua zi saculetul cu sâmburi se fierbe 15 minute și apoi sucul obținut prin presarea sâmburilor fierți se pune în vasul cu gutui. Mai apoi, se pun gutuile la foc mic timp de 2 ore pana ce sucul e gros și fructele devin roșii.

În final, se pune dulceața de gutui în borcane și se lasă să se răcească pe capace.

Rețetă dulceață de gutui cu nucă

Ingrediente

  • 2 kilograme gutui
  • 900 grame zahăr
  • 2  lămâi
  • 250 grame nuci
  • 300 mililitri apă

Mod de preparare

Mai întâi, gutuile se spală, se curăţă de seminţe, mai apoi se taie cubuleţe și se stropesc cu sucul de la lămâi. După care, se pune apa la fiert împreună cu zahărul.

Se lasă la fiert până siropul se îngroaşă.

Apoi se pun gutuile și se lasă să fiarbă până când gutuile se înmoaie.

Mai apoi trebuie să taiati nucile mărunt și se pun peste gutui. Se fierb împreună la foc mic până ce dulceața de gutui cu nuci se leagă suficient.

La final, se pune dulceața în borcane sterilizate anterior.

Citeste si: Ce este, de fapt, fructul pasiunii? Se găsește și în supermarketurile de la noi

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri