Dozele de ranfort de la Moderna sunt eficiente împotriva noilor variante

Un studiu recent arată că dozele de ranfort ale vaccinurilor Moderna au rezultate pentru noile variante, precum Delta, ale virusului.

Author: Madalina Grigore miercuri 15 septembrie 2021 , 21:35

Doze ranfort
Dozele de ranfort de la Moderna eficiente pentru noile variante[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dozele de ranfort și cele multivalente produse de Moderna sporesc nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2, inclusiv variantele Beta, Delta și Gamma, relatează miercuri EFE.

Un studiu clinic aflat în desfășurare a arătat eficiența dozelor de ranfort în contextul apariției de noi variante ale SARS-CoV-2. Acestea ar putea să neutralizeze anticorpii. 

Pentru a verifica eficacitatea, Moderna a realizat un studiu pe 80 de subiecți cu schemă completă de vaccinare cu serul produs ARNm-1273, relatează Agerpres.

Citeste si: Bilanț coronavirus, miercuri 15 septembrie 2021. Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19

Ce s-a observat în cadrul studiului

În cadrul studiului condus de Darin Edwards, subiecții împărțiți în grupuri de câte 20 de persoane, au primit câte o doza ranfort a vaccinului original sau a unuia modificat, precum vaccinul său multivalent mRNA-1273.211.

Înainte de a administra doza de ranfort, nivelul anticorpilor neutralizanți SARS-CoV-2 a scăzut faţă de analizele efectuate la o lună de la primirea celei de-a doua doze.

Potrivit studiului, nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantelor Delta, Beta, Gamma era scăzut.

Citeste si: Cum se manifestă Sindromul Guillain-Barré, unul dintre efectele secundare foarte rare ale vaccinului AstraZeneca

Doze ranfort
S-a observat că dozele de ranfort sunt eficiente împotriva formelor Delta, Beta și Gamma[Sursa foto: Facebook]

Sunt eficiente dozele de ranfort

Cercetătorii au observat că cele trei vaccinuri de ranfort testate au sporit nivelul anticorpilor neutralizanți, iar creșterile au fost înregistrate la cei care au primit vaccinul original ARNm-1273 şi cel modificat ARNm-1273.211.

Citeste si: Raed Arafat a precizat că testarea COVID-19 va trebui să fie obligatorie

Cercetătorii au spus că studiul a fost realizat pe un grup mic de persoane, dar sunt de părere că ARNm împotriva noilor variante Covid-19 devine eficientă pentru dezvoltarea vaccinurilor ranfort.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si