Dr. Adina Alberts: "Masca de nu este un echipament de protecţie inofensiv. Am făcut un experiment. Iată rezultatele!"

Dr. Adina Alberts atrage atenţia că masca nu este un echipament de protecţie inofensiv. Medicul a făcut un experiment pe care l-a făcut public pe pagina sa de Facebook.

Author: A.M.S. duminică 17 mai 2020 , 18:56

Adina Alberts
Adina Alberts
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  " ATENȚIE! MASCA NU ESTE UN ECHIPAMENT DE PROTECȚIE INOFENSIV

  Obligativitatea purtării unei măști în spațiul public închis, la serviciu sau în școală, nu poate fi impusă tuturor.

  Iată de ce:

  1. O cercetare care datează din aprilie 2008 arată că „saturația de oxigen din sângele arterial a celor 53 de chirurgi voluntari în acest studiu a scăzut considerabil în urma purtării măștii de protecție (…) a scăzut încă

  din prima oră, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani”, se arată în această cercetare.

  2. Cei care suferă de boli precum BPOC, emfizem pulmonar, boli cardiace, astm, își pot agrava starea de sănătate prin faptul că „fac un efort major de a-și umple plămânii cu oxigen”, se arată într-un comentariu al medicului Kimber Stout, doctor în științe medicale. Persoanele care poartă mască timp îndelungat pot suferi un anumit grad de toxicitate în organism prin respirarea propriul dioxid de carbon. „Dacă masca de protecție obstrucționează felul în care persoana respiră, se poate ajunge la situația în care există mai mult CO2 în plâmâni decât oxigen”, a mai spus dr. Stout.

  3. O să vă întrebați, probabil, „Atunci chirurgii cum pot să opereze 12 ore cu mască la gură fără să li se facă rău?”. Evident, această desaturare îi afectează – „scăzându-le SpO2 chiar și cu 20%”, conform unui studiu realizat de cercetătorii de mai multe universități de medicină din Turcia.

  După un timp intervine un mecanism compensator. Este ca un antrenament care necesita luni de zile de efort de adaptare din partea organismului.

  4. În plus, dovadă că masca chirurgicală nu este un dispozitiv inofensiv, o reprezintă faptul că s-a creat un aparat portabil, un concentrator de oxigen, destinat cadrelor medicale sau celor care poartă timp îndelungat masca pe față. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat un concentrator de oxigen care se poate atașa la măștile de tip N95.

  Vă asigur că sunt un mare susținător al prevenției, iar purtarea măștii este foarte utilă în acest sens. Dar fără impunerea obligativității.

  Și acum vă întreb:

  Cunoscând aceste riscuri, sunteți de acord ca elevii să poarte aceste măști la școală? Oare doamna ministru al Educației, Monica Anisie, cunoaște aceste date științifice incontestabile?! Dacă da, de ce insistă ca elevii să meargă în sălile de cursuri, și să își susțină examenele de Bacalaureat respectiv Evaluarea Națională, cu măști pe față?! Desaturarea hemoglobinei prin lipsa oxigenării

  corecte determină scăderea capacității de concentrare, amețeală, confuzie, tahicardie. Cum credeți, stimată doamnă ministru, că se poate susține un examen, în astfel de condiții?!

  Dacă nici acest argument nu vă va convinge de faptul că dvs persistați într-o direcție greșită, atunci nimic nu o va face și ne dăm seama că nu sunteți altceva decât o interfață a unor conducători nepăsători față de soarta copiilor noștri.

  #SanatateaTaPrioritateaMea", scrie Dr. Adina Alberts, pe pagina sa de Facebook.

  Adina Alberts
  Adina Alberts

  Citeste si: OMS: 8 vaccinuri anti-COVID 19 sunt în etapa de testare pe oameni. Când am putea avea un vaccin?

  Citeste si: Bilanț coronavirus: 167 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. 16.871 cazuri totale, 9.890 persoane s-au vindecat, iar 1.104 au decedat


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
  spotmedia.ro
  Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
  spotmedia.ro
  Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
  b1.ro
  Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
  infoactual.ro
  Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
  infoactual.ro
  Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si