Preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi că va fi extinsă perioada de valabilitate pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi şi inscripţionate în acest sens.

Va fi extinsă perioada de valabilitate pentru 1,6 milioane de doze

Vaccinul de la Moderna va avea o perioadă de valabilitate de 9 luni, în aceleaşi condiţii de depozitare, la o temperatură de- 20 de grade, pentru toate loturile care se vor produce din 8 decembrie înainte.

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat şi extinderea retroactivă a perioadei de valabilitate pentru loturile care au fost produse până la data de 8 decembrie, dar care au fost stocate în permanenţă(...), care nu au ieşit din lanţul de- 20 de grade. În România sunt circa 1,6 milioane de doze de vaccin care se vor supune acestei reglementări de extindere a perioadei de valabilitate. Menţionez că aceste loturi de vaccin au deja data de valabilitate inscripţionată. (...) Toate aceste modificări vor fi efectuate în registrul electronic şi pe adeverinţa de vaccinare se va regăsi data corectă", a declarat dr. Gheorghiţă într-o conferinţă de presă privind evoluţia pandemiei.

Citeste si: Varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli, a anunțat Dr. Valeriu Gheorghiță

379.664 de persoane s-au vaccinat cu prima doză în ultimele patru săptămâni

„Cel mai mare număr de persoane vaccinate cu doza 1, din septembrie până la acest moment, a fost în perioada 25 octombrie- 31 octombrie, când peste 575.000

de persoane au fost vaccinate- practic în 7 zile- cu doza 1. În ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei cu doza booster- doza 3, care a debutat la 28 septembrie, până în acest moment s-au vaccinat peste 1.820.000 de persoane, ceea ce reprezintă circa 42% din persoanele eligibile care au deja mai mult de 6 luni de la schema completă de vaccinare.(...) De la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, au fost peste 15,5 milioane de doze de vaccin administrate.
(...) În momentul de faţă, municipiul Bucureşti are o rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă, peste 12 ani, de circa 66%. De asemenea, avem 5 judeţe- Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov şi Braşov- care au o rată de vaccinare de peste 50%.(...) Până pe data de 15 decembrie s-au raportat 19.603 reacţii adverse post-vaccinale, rata de raportare fiind de 1,26 de cazuri la 1.000 de doze administrate", a arătat preşedintele CNCAV.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Până la data de 15 decembrie, peste 28.650.000 de doze de vaccin au fost recepţionate, fiind administrate efectiv 15.509.000, iar circa 5,9 milioane de doze erau în stoc la aceeaşi dată, potrivit Agerpres.

Citeste si: Președintele României anunță un nou vaccin anti-COVID-19: „Voi cere să nu se exagereze cu restricţiile”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si