Dragnea: Salut faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si SUA se intareste. Sper sa aiba efecte si in plan economic

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, saluta, intr-o postare pe Facebook, "faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii se intareste" precizand ca alocarea a 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Aparare a adus rezultate "concrete".

Author: V.P. sâmbătă 10 iunie 2017 , 14:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Salut faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii se intareste! Iata cum consensul national privind

alocarea celor 2% din PIB pentru Aparare a dus la rezultate concrete", a scris Liviu Dragnea, sambata, pe Facebook.

Totodata, presedeintele Camerei Deputatilor si-a exprimat speranta ca perteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii sa aduca rezultate si in plan economic.

"Sper ca parteneriatul strategic cu SUA sa aiba efecte si in plan economic", a incheiat Dragnea.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a multumit, vineri seara, Romaniei pentru faptul ca a participat activ la coalitia impotriva terorismului si a salutat eforturile depuse de Romania pentru cresterea finantarii Apararii.

"Multumesc poporului roman pentru contributia la apararea comuna si pentru lupta impotriva amenintarii malefice a terorismului.

A trecut prin mari dificultati si a facut un drum lung si a facut multe. Romania a fost un membru valoros al coalitiei impotriva ISIS si este al patrulea contributor cu trupe in Afganistan. 23 dintre cetatenii vostri au platit pretul suprem si America le onoreaza sacrificiul", a spus Trump.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca i-a placut discursul pe care Donald Trump l-a sustinut luna trecuta la summitul NATO de la Bruxelles, in timpul caruia miliardarul republican a cerut aliatilor sa plateasca retroactiv pentru anii in care nu au atins tinta de 2% din PIB pentru cheltuieli de Aparare, deoarece NATO este cea mai puternica alianta din lume, iar daca vor sa o pastreze asa, trebuie sa aloce fondurile necesare.

"NATO se bazeaza pe valori, dar este in final o alianta militara, cheltuielile militare sunt complicate[...] si este nevoie de multi bani", a precizat Iohannis.

De asemenea, presedintele roman a mentionat ca povara finantarii aliantei militare trebuie sa fie impartita in mod egal de toate tarile membre, pentru a pastra pozitia de cea mai puternica alianta internationala pentru NATO.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si