Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus, vineri, trimiterea in judecata a omului de afaceri Ioan Niculae, dar si a fostului ministru al Econimiei Adriean Videanu in dosarul "Romgaz-Interagro".

Alaturi de ei sunt trimisi in judecata Mirea Marin, Alesandru Dan-Victor, Palasca Viorel, Apan Ioana, Kramer Alpar, Toth Francisc, Stancu Lucian Adrian, Veza Marius Leonte, Ionascu Lucia, pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata.

Procurorii au retinut ca, la inceputul anului 2005, inculpatul Ioan Niculae, fost actionar majoritar si presedinte al SC INTERAGRO S.A. Bucuresti a initiat un grup infractional organizat impreuna cu Mirea Marin (fost administrator al SC INTERAGRO SA si consilier pe probleme energetice al inculpatului Niculae Ioan) si cu inculpatul Alpar Kramer, Director Comercial/Marketing in cadrul SNGN ROMGAZ S.A.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Grupul a fost sprijinit, ulterior, si de ceilalti inculpati care au actionat la realizarea scopului grupului infractional, care a functionat pana la sfarsitul anului 2010 si a urmarit obtinerea de

beneficii materiale de catre liderul grupului prin intermediul societatii controlate de acesta -SC INTERAGRO S.A. Astfel, in vederea realizarii scopului grupului infractional s-a urmarit si realizat delapidarea SNGN ROMGAZ SA (ce s-a constituit parte civila in prezenta cauza), in sensul obtinerii de gaze naturale la preturi inferioare celor practicate in mod normal de partea civila, prin obtinerea in mod ilicit de discount-uri comerciale la care SC INTERAGRO SA nu era indrituita a le obtine.

”Cu ocazia probatoriului administrat s-a stabilit ca grupul infractional organizat a avut un lider, in persoana inculpatului NICULAE IOAN si o structura determinata, structurata pe paliere de comanda si in unele cazuri si de executie la nivelul fiecarei entitati juridice implicate in cauza”, arata procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, membrii grupului ” au pus in practica aplicarea unei strategii pe termen lung pentru a obtine o cantitate de gaze naturale (n.a. cele de valoarea discounturilor) de la partea civila SNGN ROMGAZ S.A. fara ca acestea in fapt sa fie platite, sub disimularea ca pentru gazele livrate au fost acordate discounturi”.

Concret, mecanismul infractional presupunea ca gazele naturale sa fie insusite din patrimoniul partii civile de catre persoanele cu functii de conducere, ce au calitatea de subiecti activi, respectiv de administratori, pentru altul: pentru societatea controlata de catre liderul grupului respectiv INTERAGRO S.A.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si