Pentru a-și salva soțul și a spune lumii întregi povestea sa, o femeie a traversat Europa pentru a ajunge la Summit-ul de pace din Elveția, informează news.ro.

A traversat Europa pentru a-și salva soțul

Summitul de pace are loc la Buergenstock, lângă Lucerna. Ucraina urmează să își prezinte planul de a pune capăt războiului cu Rusia, care a început în anul 2022.

Prin acest Summit, familiile ucrainene ai celor luați prizonieri de ruși își doresc ca puterile mondiale să convingă autoritățile de la Moscova să îi elibereze sau să le îmbunătățească traiul.

Citește și: Ce schimbări de regulament aduce EURO 2024. Meciuri mai scurte, cartonașe galbene pentru dialogul cu arbitrul, decizii VAR explicate pe ecrane uriașe

Dragostea învinge teama! "Trebuie să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi recupera soţul"

[Sursa foto: istockphotos]

În numele iubirii și pentru a-și salva soțul, o femeie în vârstă de 34 de ani, din Harkov, Ucraina, a traversat Europa pentru a ajunge la Summit.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Trebuie să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi recupera soţul. Dorim acţiuni specifice privind întoarcerea prizonierilor de război (şi) admiterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în toate locurile de detenţie", a declarat aceasta, potrivit Reuters Bilous, citat de sursa anterior menționată.  

Mesajul transmis pe bannere este unul puternic. Oamenii pledează pentru dreptate și pentru a-și putea revedea membrii familiei, din nou, acasă:

”Opriţi Rusia să tortureze şi să ucidă prizonierii de război ucraineni”/ ”Rusia ascunde prizonierii de război ucraineni”

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a declarat că încearcă să obţină informaţii despre cele 28.000 de persoane care şi-au pierdut contactul cu familiile. Autoritățile ucrainene au declarat că sunt peste 8.000 de persoane, atât civili, cât și bărbați, sunt luați prizonieri de Rusia.

Citește și: Excursie cu final tragic! Un autocar plin de elevi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, în Vâlcea. O persoană a murit

Dragostea învinge teama! "Trebuie să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-mi recupera soţul"

[Sursa foto: istockphotos]

”A nu şti ce s-a întâmplat cu o persoană dragă este chinuitor, iar aceste familii – toate familiile – au dreptul să ştie ce s-a întâmplat cu ruda lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al CICR Jason Straziuso.

După Summit-ul de pace de la Elveția, familiile ucrainene vor călători la Geneva pentru a se întâlni cu oficialii din cadrul CICR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si