Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de dulceaţă de cireşe amare! Iată cât de simplu este de preparat

A.M.S., joi 21 mai 2020 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Această rețetă de dulceață de cireşe amare este ușor de preparat și foarte gustoasă, care să îți amintească de dulceața din borcanele bunicii.

Sigur, n-o să te mințim, există și o etapă mai complicată a preparării acestei dulceți, și anume eliminarea sâmburilor din cireșele amare.

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Iată cum se prepară

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Ingrediente

  • 700 g cireșe amare fără sâmburi
  • 700 g zahăr
  • 3 felii de lămâie

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Mod de preparare

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine

Dulceata de cirese amare reteta

Pentru început, spală bine cireșele și usucă-le într-un prosop. Apoi îndepărtează sâmburii. Taie cele trei felii de lămâie în triunghiuri de aproximativ 5 mm grosime. Pune cele două ingrediente într-un recipient și adaugă peste ele zahărul, apoi introdu recipientul la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Dulceaţă de cireşe amare reţetă.  La capătul celor 4 ore, scurge siropul lăsat într-o cratiță și pune-l să fiarbă 10 minute. Adaugă cireșele amare și continuă fierberea dulceții încă aproximativ 30 de minute la foc mediu.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

Dulceata de cirese amare

Cum se încearcă dulceaţa de cireşe amare

După scurgerea timpului, încearcă dacă dulceața este închegată.

Pentru aceasta, scoate o linguriță de dulceață din vasul în care fierbe și las-o pe o farfurioară rece. Dacă este legată, poți opri fierberea. Dacă nu este închegată, mai continuă fierberea câteva minute, scrie avantaje.ro

Citeste si: Gogoși umplute cu gem sau dulceață. Rețeta simplă și delicioasă

Dulceata de cirese amare

Dulceaţă de cireşe amare reţetă.  Când dulceața de cireșe amare este gata, introdu-o în borcane cu filet sterilizate, fără a o lăsa să se răcească. Depozitează apoi borcanele într-un loc răcoros și neapărat cu capacul în jos, această poziție fiind necesară pentru vidare.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si