Ciulama cu pui şi ciuperci: Secretul care o face extrem de cremoasă
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Aşa faci cea mai delicioasă ciulama de ciuperci cu pui: Reţeta pe care bunicile noastre o făceau în urmă cu mulţi ani

In articol:
- Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Ingrediente
- Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Mod de preparare
- Ciulamaua de ciuperci cu pui merge perfect cu mămăliguță
- Iată și o rețetă de mămăligă tradițională
- Ingrediente
- Mod de preparare
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat și detaliată pas cu pas. Mâncare tradițională simplă și rapidă.
O să iasă la fel de gustoasă ca cea din copilărie, făcută de bunica!
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Ingrediente
- 500 gr. ciuperci proaspete chempignon
- 300 gr. piept de pui
- 300 gr. smantana
- 4 catei usturoi
- 2 linguri faina
- 2 cepe
- 1 leg. patrunjel (sau marar)
- sare si piper dupa gust
Citeste si: Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani
ciulama cu pui si ciuperci reteta
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Mod de preparare
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit.
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute).
Citeste si: Cartofi ţărăneşti. Cum se prepară corect pentru a ieși delicioși. O rețetă foarte veche
Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.
Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie", sare si piper.
Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro
Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro
Ciulama cu pui şi ciuperci reţetă. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne.
ciulama cu pui si ciuperci reteta
Citeste si: Ciorbă de burtă. O rețetă delicioasă și simplă
Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul (sau marar)
Ciulamaua de ciuperci cu pui merge perfect cu mămăliguță
Iată și o rețetă de mămăligă tradițională
Se spune că fiecare gospodină se desăvâșește în ale bucătăriei, după ce învață să facă și mămăligă. Dacă nu ați încercat încă, vă oferim rețeta tradițională de mămăligă.
Citeste si: Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși
Ingrediente
- 1 litru de apă
- 350 g mălai
- 1 linguriţă rasă de sare
ciulama cu pui si ciuperci reteta
Mod de preparare
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se pune apa la fiert împreună cu sarea. Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară.
Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.
Citeste si: Pizza de casă. Surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute.
Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională.
Citeste si: Ostropel de pui. Rețeta tradițională a bunicii
ciulama cu pui si ciuperci reteta
Sfat! Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.
Pofta buna!!!