Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, "Stăpânul" de suflete din inima munților

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” readuce în atenția publicului cazul halucinant al celui supranumit Adi de la Brad, un fost miner autoproclamat “guru”.

Author: Laura Macovei vineri 03 iunie 2022 , 17:52

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”,  <Stăpânul> de suflete din inima munților

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, <Stăpânul> de suflete din inima munților

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În urmă cu aproximativ 10 ani, echipa “Asta-i România!” intra în casa “Copiilor Soarelui” și trăgea un semnal de alarmă în legătură cu neregulile petrecute acolo. Însuși stăpânul de suflete, Adi de la Brad, pretindea, senin, că spală creierele celor prea slabi, ca să gândească de unii singuri. Tot atunci, echipa emisiunii aducea, în premieră, în atenția publicului, cazul “Copiii soarelui” comunitate care, la adăpostul unei asociații, se dezvoltă departe de ochii lumii și se transforma, încet și sigur, într-una dintre cele mai ermetice și mai dubioase secte din România, prin care au trecut chiar şi străini sau vedete.

Citeste si: Primăria Capitalei va plăti eșalonat datoria către familia Constanda. Cât va dura întregul proces

Departe de civilizație, în mijlocul naturii și în inima munților, s-a creat, vreme de 25 de ani o <lume nouă>, păstorită de un singur om, Adi de la Brad, așa cum este cunoscut, pe numele real Ardelean Farcaş. 

De bună voie și nesiliți de nimeni sute de oameni și-au abandonat familiile și l-au urmat hipnotizați. S-au “eliberat” de tot ce înseamnă sistem și societate și au urmat stilul de viață propovăduit de mentorul lor; au muncit pentru el și s-au închis într-o lume ermetică, nu o zi sau două, ci ani de zile, până într-o zi când unii dintre aceștia au realizat că viața lor lua deja o altă întorsătură și au îndrăznit să vorbească, acuzându-l pe <liderul spiritual> de șantaj și viol.  

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Adepții acestuia au fost tot timpul tineri sub 30 de ani, unii ajunși la centrul din Dumbrava Roșie în urmă unor decepții în familie, iar alții erau deja victimele unor traume.

În prezent, foștii membri îl acuză pe fostul miner “guru” de abuz sexual, abuz emoțional, exploatare prin muncă, izolarea de propriile familii, constrângerea de a nu merge la medic, de a trece copiii pe numele lui și

a nu-i trimite la școală.

Citeste si: Invazie de șerpi în București. Reptilele au fost surprinse şi în scara blocului

Abia acum, după 25 de ani, situația copiilor născuți și crescuți în casa sectei a ajuns și la urechile autorităților din Hunedoara, care au extins ancheta.

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Tot dumincă, la “Asta-i România!”, vom afla povestea cutremurătoare a patru frați rămași orfani, din Giurgiu, care își trăiesc amarul într-o casă de chirpici, într-o sărăcie lucie. Aici e toată lumea lor, săracă, îngustă, limitată, fără orizonturi și fără un  mâine  mai bun. Orfani, săraci și condamnați să trăiască de azi, pe mâine, undeva la margine de sat, și la margine de civilizație, se țese viitorul celor patru copii pentru care tatăl a rămas singurul lor reper.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI